marți, august 9, 2022
AcasăLocalMunicipalitatea botoşăneană îi ajută pe cetăţenii din Ivano - Frankivsk

Municipalitatea botoşăneană îi ajută pe cetăţenii din Ivano – Frankivsk

Primarul Cosmin Andrei a propus alocarea sumei de 300.000 de lei din fondul de rezervă pentru achiziția produselor de maximă necesitate, care să fie trimise în oraşul ucrainean Ivano – Frankivsk. Edilul a iniţiat un proiect de hotărâre, care va fi dezbătut în şedinţa de mâine a deliberativului local.

Colegii din primărie comunică în permanență cu cei din Ivano – Frankivsk. Lista produselor și echipamentelor necesare de urgență cuprinde truse de prim ajutor, generatoare de curent electric de capacitate mică și mare și alimente neperisabile. Facem tot posibilul pentru a veni în ajutorul partenerilor noștri și depunem eforturi de a ajuta cetățenii ucraineni”, a precizat Cosmin Andrei.

Transportul produselor se va realiza până la Vama Siret – Porubne (pe partea ucraineană), urmând ca acestea să fie preluate acolo de către reprezentanții municipalității Ivano –  Frankivsk.

Pe 25 februarie, Cosmin Andrei a transmis o scrisoare partenerilor ucraineni, în care și-a exprimat sprijinul, prietenia și încrederea că inițiativele comune vor continua după ce Ucraina va depăşi această perioadă dificilă.

Municipalitatea derulează două proiecte în colaborare cu instituţii din Ivano – Frankivsk

Cele două proiecte derulate cu parteneri din Ivano – Frankivsk sunt: „Parteneriat româno-ucrainean pentru atenuarea efectelor schimbărilor climatice” și „Întoarcere la rădăcinile noastre comune”. Ambrele proiecte sunt implementate în cadrul Programului Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020.

Primul proiect este realizat împreună cu Asociația „Biroul de cercetare, inovații și tehnologie”, Departamentul de Integrare Economică a Comitetului Executiv al Consiliului Local – Ivano-Frankivsk și Universitatea de Petrol și Gaze din Ivano – Frankivsk.

„Întâlniri la rădăcinile noastre comune” are ca parteneri Direcția Județeană de Cultură Botoșani, Departamentul de Dezvoltare Economică, Ecologie și Eficiență Energetică a Consiliului Local Ivano – Frankivsk, respectiv Centrul Municipal de Dezvoltare Regională- Centru de Resurse Ivano – Frankivsk.

 

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22 ° C
22.6 °
20 °
75 %
3.9kmh
96 %
mar
22 °
mie
17 °
joi
23 °
vin
28 °
sâm
29 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...