spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTApel pentru refugiații cu nevoi speciale

Apel pentru refugiații cu nevoi speciale

Printre refugiații care continuă să vină la noi în țară, se află și cei care au deficiențe de auz. Numărul acestora, care vin la Asociația Națională a Surzilor din România – Filiala Botoșani, crește de la o zi la alta, în prezent fiind aproape 200 de cetățeni.

Astfel, reprezentanții ANSR solicită ajutor pentru ca la rândul lor să poată veni în sprijinul refugiaților ucraineni cu probleme de auz.

„Îngrijorător este faptul că numărul surzilor refugiați din Ucraina care solicită ajutorul Filialei Botoșani a Asociației Naționale a Surzilor din România este din ce în ce mai mare, ne apropiem de 150 – 200, în curând. Mai îngrijorător este că și numărul refugiaților surzi care sunt nevoiți să solicite azil datorită faptului că nu dețin actele necesare ieșirii din România, crește de la o zi la alta, într-un ritm alarmant”, a transmis Daniel Hliban, președintele ANSR – Filiala Botoșani.

„Avem nevoie de ajutor pentru a putea continua sprijinul atât de necesar pentru acești oameni fugiți din calea războiului”

Refugiații vor avea nevoie de cazare, masă și sprijin permanent în Botoșani, până la obținerea documentelor necesare și implicit a dreptului de a părăsi țara noastră, așa cum își doresc ei.
„Este vorba despre o tipologie de suport dusă cu totul și cu totul la un alt nivel, ce, din păcate, depășește cu mult resursele financiare și materiale pe care am reușit să le accesăm în ultimele zile de la toți oamenii de bine menționați în postarea anterioară. Vorbim despre costuri pe care filiala noastră nu le poate acoperi, dar care sunt extrem de importante pentru a putea continua sprijinul atât de necesar pentru acești oameni fugiți din calea unui război atât de violent”, a mai transmis Daniel Hliban.

 

Cei care vor să se implice în ajutorarea refugiaților cu deficiențe de auz pot lua legătura cu reprezentanții Asociației la numărul de telefon 0744 503 861 sau pe adresa de e-mail botosani@ansr.org.ro.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
96 %
3.6kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...