spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTExplozie de preţ la carburant în benzinăriile din Botoşani (video)

Explozie de preţ la carburant în benzinăriile din Botoşani (video)

Ziua de 8 martie a venit cu o lovitură puternică pentru şoferii botoşăneni, dar nu numai.

Preţul carburantului a cunoscut o creştere uriaşă, peste noapte, atingând maxime istorice la fiecare benzinărie din oraş. Dacă benzina standard era cea mai ieftină dintre toţi carburanţii la pompe, cu preţuri variind între 7,13 lei per litru la Rompetrol şi 7,41 la Petrom şi Mol, motorina standard avea marţi un preţ per litru cu aproximativ 10 bani mai scump la toate benzinăriile.

La combustibilii premium, însă, creşterea a fost una şi mai şocantă. Două staţii de carburant, Mol şi OMV au afişat, marţi, preţul de 8 lei pe litru, în timp ce Rompetrol avea tariful de 7,54, iar Petrom 7,76 per litru.

La benzină, tarifele au fost şi mai mari. Dacă benzina premium costa ieri, 7,31 de lei la Lukoil şi 7,84 la Socar, la Mol şi OMV tariful afişat seara a fost de 8,06 lei litrul. Chiar şi aşa, mulţi botoşăneni au ajuns la pompe pentru a-şi face plinul. „Toţi spun că o să continue să se scumpească. Am zis să fac acum plinul şi vom vedea ce va fi. Nu ştiu nici cât de normal este să se scumpească aşa peste noapte, în continuu. Nu îi verifică nimeni?”, se întreba ieri un botoşănean.

Record pentru piaţa din România

Depăşirea pragului de 8 lei pe litru reprezintă un record pentru piaţa din România şi vine în contextul cererii mari de carburanţi şi al preţurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial.

Astfel, un litru de benzină premium costă 8,14 lei la benzinăriile OMV din comuna Cornu şi MOL din Buşteni, pe DN 1.

Alte benzinării din apropiere comercializează şi ele carburanţii la aproape 8 lei. De exemplu, un litru de benzină premium la staţia Rompetrol din Comarnic costă 7,91 lei, la Petrom Buşteni costă 7,85, iar la Lukoil Azuga 7,92 lei.

Motorina premium costă şi ea peste 8 lei la aceleaşi benzinării OMV şi MOL (8,08 lei pe litru) şi foarte aproape de acest prag la Rompetrol, Lukoil şi Petrom.

Barilul de petrol pe piaţa europeană a depăşit luni, 130 de lei şi se tranzacţiona, marţi, cu 125 de dolari, pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...