spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTSe anunţă noi amenzi pentru Nova Apaserv

Se anunţă noi amenzi pentru Nova Apaserv

Luni, 14 martie, expiră termenul dat de edilii botoşăneni reprezentanţilor Nova Apaserv pentru refacerea zonelor unde s-a intervenit pentru remedierea unor avarii. Viceprimarul Liviu Toma a avut astăzi dimineaţă a şedinţă cu funcţionarul de la Direcţia Edilitare care se ocupă cu monitorizarea avizelor de spargere a domeniului public eliberate de primărie către Nova Apaserv şi cu şeful Biroului disciplina în contrucţii din cadrul Poliţiei Locale.

Cu această ocazie, am trasat încă o dată sarcini clare pentru ziua de luni, 14 martie, atunci când expiră ultimul termen acordat reprezentanţilor Nova Apaserv, la întâlnirea pe care am avut-o la finele lunii februarie. Atunci reprezentantul conducerii societăţii a dat asigurări că vor reface toate zonele unde s-a intervenit”, a spus Liviu Toma.

La întâlnirea de la finele lunii februarie, la care au participat, din partea Nova Apaserv inginerul şef Gelu Matei şi inginerul Cezar Talpă, a fost prezentată o listă cu 62 de zone din municipiu unde s-a intervenit la avarii şi unde nu s-au mai făcut lucrări de refacere.

Luni dimineaţă, cei doi colegi de la Direcţia Edilitare şi Poliţia Locală vor evalua toate zonele din situaţia centralizată şi cunoscută de noi şi de reprezentanţii Nova Apaserv. În urma acestei evaluări, colegii mei vor stabili, dacă va fi nevoie, măsurile administrative prevăzute de hotărârile Consiliului Local aflate în vigoare şi care reglementează aceste intervenţii la nivelul Municipiului Botoşani”, a precizat Liviu Toma.

„Nu mai putem aproba alte amânări”

Potrivit edilului, verificările vor viza cu prioritate lucrările pe principalele străzi din oraş, după care se vor extinde în întreg municipiul. „Ca exemplu de bună practică, am observat zilele acestea că un alt constructor a refăcut recent partea carosabilă pe una dintre străzile unde finalizase lucrările de înlocuire a unei conducte, în luna decembrie. Ulterior, apăruseră tasări care produceau disconfort tuturor conducătorilor auto care circulau pe strada respectivă, cât şi locuitorilor din zonă, dat fiind zgomotul produs de maşinile de mare tonaj.

Deci mai sunt şi constructori care intervin la refacerea carosabilului, chiar şi într-o perioadă în care condiţiile meteo sunt nefavorabile. Important este să se dorească acest lucru. Şi mai important pentru cei care iau decizii în conducerea Nova Apaserv este faptul că aceste lucrări de refacere trebuie executate. Nu mai putem aproba alte amânări deoarece şi răbdarea noastră, dar mai ales a botoşănenilor, are o limită”, a concluzionat Liviu Toma.

Altfel spus, nu este exclus ca de săptămâna viitoare Poliţia Locală să dea alte amenzi Nova Apaserv.

Lucrări solicitate şi de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului

Problemele existente pe străzi din cauza lucrărilor executate de echipele Nova Apaserv se află şi în atenţia Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului. Ieri, 10 martie, municipalitatea a primit o adresă de la Poliţia Municipiului în care se arată că au fost executate în ultimele luni lucrări de intervenţie urmare a unor avarii la reţeaua de apă şi canalizare, de către Nova Apaserv, „lucrări ce nu sunt semnalizate corespunzător şi nu au fost dispuse măsuri pentru aducerea părţii carosabile la starea iniţială”, în termenele stabilite primărie. Date fiind aceste probleme, poliţiştii rutieri au amendat operatorul, acesta fiind notificat să dispună măsurile necesare pentru aducerea carosabilului la starea iniţială.

Cum conducerea Nova Apaserv a motivat că nu are contract valabil încheiat cu o societate de profil pentru executarea lucrărilor de refacere a acelor zone, s-a cerut primăriei, în calitate de administrator al drumului public, să ia măsuri pentru asigurarea viabilităţii drumurilor publice. În caz contrar, primăria va fi amendată.

Potrivit regulamentului aprobat în deliberativul local, lucrările de refacere a zonelor unde s-a intervenit pentru remedierea unor avarii pot fi executate de către firma care are contract cu primăria pe partea de întreţinere şi reparaţii străzi. Contravaloarea lucrărilor este scăzută din suma pe care o are primăria de plată pentru apa pluvială preluată de reţeaua de canalizare.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...