joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTProfesor din Darabani, condus pe ultimul drum de zeci de persoane

Profesor din Darabani, condus pe ultimul drum de zeci de persoane

Ionel Bichir, profesorul de matematică din Darabani, care s-a stins din viață vineri, a fost condus ieri pe ultimul drum de zeci de persoane care l-au apreciat și respectat pe dascăl.

Foștii colegi ai profesorului poet au fost și ei la ultima întâlnire cu Ionel Bichir pentru a-și lua rămas bun, exprimându-și regretul că odată cu trecerea în neființă a acestuia, învățământul dărănănean va fi mai sărac.

„Domnul Bichir a fost unul dintre colegii care m-au întâmpinat cu căldură în 2003, în primul meu an ca și profesor al liceului din Darabani. Un om blând, un profesor competent, cu o minte sclipitoare, cu o personalitate ușor nonconformistă și un suflet de artist. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis Mirabela Barbacariu, profesor în cadrul Liceului „Dimitrie Cantemir”.

„Este o mare pierdere pentru învățământul din Darabani”

Și foștii elevi ai profesorului au doar cuvinte de recunoștință și admirație, descriindu-l ca fiind un dascăl cald, înțelegător, autoritar când era nevoie, de la ora căruia nu plecai niciodată fără o formulă învățată.

„Mi-a fost profesor încă din școala gimnazială. Un dascăl dedicat elevilor, de la orele dumnealui plecam tot timpul cu ceva nou. Într-un cuvânt, un profesor pasionat de materia pe care o preda. De asemenea, pe lângă faptul că și-a dedicat viața matematicii, o altă latură a domnului profesor a fost cea artistică, scriind numeroase poezii, dar și realizând picturi sau sculpturi. Un profesor dedicat. Este o mare pierdere pentru învățământul din Darabani. Dumnezeu să-l odihnească”, a transmis o fostă elevă a profesorului Bichir.

Originar din Bârlad, Ionel Bichir a ajuns în 1977 la Darabani, unde a predat matematica patru decenii la Liceul „Dimitrie Cantemir”. Pe lângă dragostea de cifre, profesorul își găsea liniștea și în artă, Ionel Bichir scriind numeroase poezii de-a lungul vieții, dar a realizat și o colecție impresionantă de picturi și sculpturi.

Sursă foto dărăbăneni.ro.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...