spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTÎngheţate cu pesticid retrase din mai multe magazine

Îngheţate cu pesticid retrase din mai multe magazine

Mai multe loturi de înghețată Twix și Bounty sunt retrase din Carrefour, Mega Image și Lidl, pentru că au depășit nivelul de oxid de etilenă permis de legislația Uniunii Europene.

Potrivit unei informări a Autorității Naționale Sanitar – Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, mai multe produse de înghețată Mars au fost retrase de pe piață din cauza nivelurilor mari de oxid de etilenă prezente.

”Mars recheamă voluntar din România produsele noastre de înghețată menționate mai jos. Acest lucru se datorează prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noștri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE.  Acest fapt are impact cu privire la Mars precum și alți producători.

Este important că noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal. Consumarea produsului nu este nocivă.

Colaborăm cu autoritățile competente în materie de siguranță alimentară și cu clienții noștri vânzători cu amănuntul pentru a ne asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemarea voluntară. Niciun alt brand sau produs ale Mars, sau alte loturi din aceleași produse sau produse cu alt termen de valabilitate nu sunt afectate”, se arată într-un comunicat al Mars România.

Sfaturi pentru consumatori

Dacă ați achiziționat unul sau mai multe dintre produsele impactate și doriți să solicitați rambursarea costului, sunteţi rugaţi să trimiteți poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa dvs. poștală, la contact@ro.mars.com. Pentru validarea cererii, în poza/pozele transmise să fie vizibile data valabilității și codul lotului pentru fiecare produs. Aceste informații sunt pe spatele ambalajului. Dacă solicitați rambursarea pentru mai multe produse, trimiteți si o poză cu toate ambalajele produselor împreună.

Compania va rambursa un voucher de cumpărături de valoarea produselor achiziționate cu condiţia să păstrați ambalajul fizic al produsului până la data la care primiți voucherul. Dacă există întrebări, clienţii sunt rugaţi să contacteze Mars Consumer Care la: contact@ro.mars.com. Potrivit companiei, această rechemare a fost inițiată în interesul consumatorilor. „Ne cerem scuze sincer pentru orice neplăceri cauzate. Niciun alt produs Mars România nu este afectat de această acţiune”, susține compania.

Ce este oxidul de etilenă

În cantități mici, oxidul de etilenă este utilizat ca pesticid și ca sterilizant în aditivii alimentari pentru a elimina contaminarea bacteriana cu Salmonella a alimentelor.

Oxidul de etilenă este clasificat de Agenția Europeană pentru Produse Chimice (European Chemicals Agency – ECHA) ca mutagen (produce modificări în structura genetică), cancerigen (cauzează cancer) și toxic pentru funcția de reproducere.

Oxidul de etilenă este un agent de sterilizare eficient deoarece are capacitatea de a deteriora ADN-ul, însă asta explică, de asemenea, posibilitatea de a cauza cancer. La om, limfomul si leucemia sunt cancerele cel mai frecvent asociate cu expunerea profesională la oxid de etilenă. În plus, cancerele de stomac si de sân pot fi asociate cu expunerea la oxid de etilena.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...