vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTKituri de lucru pentru copiii pasionați de pictură din partea asociației Pro...

Kituri de lucru pentru copiii pasionați de pictură din partea asociației Pro Patrimonio

Zeci de copii din Mihăileni, judeţul Botoşani, vor primi înaintea sărbătorilor de Paşti, kituri de lucru “Patrimoniul la Pachet, stilul Art Nouveau”. Acesta sunt puse la dispoziție de fundația Pro Patrimonio, pentru cei din preajma Casei George Enescu de la Mihăileni.

Cei 50 de beneficiari ai kiturilor de lucru “Patrimoniul la Pachet, stilul Art Nouveau” sunt copiii din Future Acceleration Program derulat de UiPath Foundation în colaborare cu Fundaţia Pro Patrimonio, atât în Botoşani, cât şi în Olt. Kiturile încurajează descoperirea prin exerciții și probe practice a stilului Art Nouveau în Europa, incluzând exemple din România. Perioada primăverii cu explozia de plante și flori va fi acordată cu această călătorie prin povestea unuia dintre cele mai spectaculoase stiluri din arhitectură.

Atelier de lucru pentru copii

Activitățile individuale vor mobiliza abilitățile grafice și creative ale micilor beneficiari într-un caiet de lucru personalizat și vor ajuta copiii să-și configureze un obiect de decor pentru masa de Paște completat cu elemente surpriză gustative. Activitatea de grup, ulterioară, va aduna copiii în cadrul unui atelier de lucru comun.

Aceste kituri DYI vor fi trimise copiilor care le vor lucra individual pe baza unor informații precise și în același timp având opțiuni libere diverse plus o întâlnire online pentru instrucțiuni suplimentare și compararea rezultatelor. Provocarea de grup încurajează lucrul în echipă și interacțiunea necesar umană și va fi realizată sub ghidajul unui profesor sau a unui adult coordonator.

Pachetele susțin explorarea stilului Art Nouveau prin exerciții practice și jocuri ce încurajează curiozitatea, manualitatea, creativitatea și gândirea logică. Domeniul ales antrenează dialogul între trecut, prezent și viitor, îmbină elemente ale moștenirii din trecut cu elemente de tehnologie din contemporan și încurajează descoperirea și îmbunătățirea universului locuit, estetic și relațional-uman din imediata apropiere.

Un nou set de kituri pentru copii înaintea Crăciunului

În perioada premergătoare Crăciunului copiii vor primi un nou set de kituri de lucru cu o altă tematică. Casa George Enescu din Mihăileni, județul Botoșani și Conacul Neamțu din Olari, județul Olt sunt două monumente istorice aflate în proprietatea Fundației Pro Patrimonio. Pe parcursul anilor numeroase persoane, instituții private și companii au donat timp, bani și materiale pentru a le salva.

Casa George Enescu din Mihăileni a fost salvată de la colaps și a trecut printr-un proces de restaurare timp de 7 ani. Acum ea este redată comunității locale sub formă de centru cultural și educațional. Aici se desfășoară de trei ani „Academia de Muzică, Educație și Studiul Sunetului”.

Conacul Neamțu din Olari se află la începutul procesului de restaurare. Din 2018 a fost demarată restaurarea constantă, pas cu pas. Chiar și pe parcursul șantierului, conacul este un punct important pentru comunitatea locală, din 2021 a fost creat „Centrul experimental de Studii și Educație de la Conacul Neamțu din Olari” dedicat acestui loc.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...