spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTAu început înscrierile pentru tabăra de jurnalism ”Ai noștri tineri”

Au început înscrierile pentru tabăra de jurnalism ”Ai noștri tineri”

În perioada 15 – 22 august, Asociaţia Buzzmedia organizează a VI-a ediție a taberei de jurnalism ”Ai noștri tineri”. Spre deosebire de edițiile trecute, la solicitarea participanților, tabăra care va fi organizată la Vorona, se va desfășura pe parcursul unei săptămâni întregi față de cinci zile cum a fost până acum.

Înscrierile  pentru ediția de anul acesta se fac până pe 20 iunie, dată după care va fi făcută selecția participanților. Tabăra se adresează, în mod special, membrilor redacției Buzz, însă, anul acesta, organizatorii oferă 10 locuri pentru copiii și tinerii din afara cercului de jurnalism ”Micii reporteri”, în cadrul căruia a fost înființată redacția copiilor și adolescenților din Botoșani.

Tabăra se adresează celor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani și are ca scop dezvoltarea unei perspective mai largi în rândul participanților cu privire la jurnalism, în contextul în care aceasta este o meserie de viitor și un atribut important pentru multe alte profesii ce presupun zona comunicării, în mod special. De asemenea, se au în vedere, prin activitățile propuse în tabără, dezvoltarea abilităților jurnalistice și descoperirea unor pasiuni și preocupări noi. Participanții vor fi inițiați, totodată, în cunoașterea vieții poetului și gazetarului Mihai Eminescu”, a declarat Ioana Matfeev, preşedintele Asociaţiei Buzzmedia.

Ediţii dedicate personalităţilor botoşănene

Începând cu acest an, fiecare ediție a taberei va fi dedicată unei personalități botoșănene, participanții urmând a fi implicați în realizarea unui serial despre marii oameni ce au plecat de pe meleagurile botoșănene. Ediția 2022 va fi dedicată poetului și gazetarului Mihai Eminescu.

Sunt programate activități tip training-uri susținute de profesioniști din Televiziunea Română (Larisa Avram – producător, TVR, Camelia Banța – jurnalist Radio România actualități, Claudia Nicolau – actriță și producător TVR, Doru Ionescu – jurnalist senior TVR și Bogdan Sterpu – editor video, TVR), ore de dicție, deplasări în teren pentru identificarea și realizarea unor materiale jurnalistice împreună cu invitații prezenți, ore de editare video și audio, inițierea participanților în ceea ce privește o prezentare radio și tv etc.

Reportaje difuzate în emisiuni de la TVR şi Radio România Actualităţi

În cadrul taberei au fost realizate de-a lungul timpului de către participanți  reportaje și documentare cu difuzare chiar în emisiunile celor două instituții media. Anul trecut, a fost lansat pe canalul de Youtube Televiziunea adolescenților documentarul didactic ”Botoșani- oraș de poveste” realizat de participanți, împreună cu jurnalistul Doru Ionescu și editorul video Bogdan Sterpu (https://www.youtube.com/watch?v=KVdX8Ov0Ix4&t=5s&ab_channel=TeleviziuneaAdolescentilor).

Cum se pot face înscrierile

Înscrierea la ediția de anul acesta a taberei se poate face atât online, completând formularul care poate fi găsit pe pagina de Facebook Tabara de jurnalism Ai Noștri Tineri sau solicitând formularul și regulamentul taberei printr-un email la contact@telebuzz.ro.

Pe Telebuzz.ro poate fi găsit regulamentul taberei cu toate documentele ce trebuie completate pentru înscriere.

Taxa de participare pentru membrii redacției este 700 lei, iar pentru copiii și tinerii din afara redacției Buzz este 1200 lei.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
96 %
3.6kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...