vineri, septembrie 29, 2023
AcasăLocal„Noaptea muzeelor” organizată în județ

„Noaptea muzeelor” organizată în județ

Sâmbătă, 14 mai, de la ora 18.00, botoșănenii sunt așteptați la cea de-a XVIII-a ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor. Astfel, în cadrul evenimentului cultural, iubitorii de artă vor putea viziona expoziția permanentă a Muzeului de Etnografie din Botoșani și a expoziției temporare intitulată „Lumea rurală în arta plastică”.

„Expoziția de bază creează imaginea de ansamblu a zonei etnografice Botoșani, prin piese ce ilustrează meșteșugurile practicate în zone, interiorul de locuință, principalele obiceiuri de peste an sau unul dintre cele mai importante evenimente din viața satului tradițional, nunta. Expoziția temporară evocă lumea satului românesc prin lucrări de artă plastică: peisaje, portrete, naturi statice cu tematică rurală”, au transmis reprezentanții Muzeului Județean.

„Noaptea Muzeelor” și la Dorohoi

De asemenea, Noaptea Muzeelor se va desfășura și la Muzeul de Științele Naturii din Dorohoi, de la ora 18.00 până la ora 23.00. Cu această ocazie specială, pot fi vizitate cele două expoziții permanente, Științele naturii și Galeriile de artă contemporană sticlă-porțelan.
Materialul expozițional de istorie naturală, de o mare diversitate, este prezentat într-o manieră modernă și funcțională, conform principiilor muzeistice moderne, cu diorame și biotopuri în care speciile de plante și animale sunt așezate pe substraturi și în decoruri care mimează mediul lor natural de viață. Totodată, la parterul clădirii poate fi vizitată Galeria de artă contemporană, sticlă-porțelan, cu obiecte de artă realizate la fosta fabrică de sticlă din oraș sub egida unei tabere de creație între anii 1985-1988 și donate muzeului de către artiștii plastici.

Expoziție foto-documentară a județului

Expoziția foto-documentară „Județele Botoșani și Dorohoi în la Belle Époque” propune, prin intermediul ilustrațiilor și al textelor, evocarea perioadei de maximă dezvoltare a celor două entități administrative corespunzătoare ultimului sfert de veac al secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Expunerea evidențiază preocupările personalităților locale în direcția modernizării concretizate în construirea unor importante edificii publice și nu numai care astăzi reprezintă mărturii ale importanței celor două județe pe harta vechii Românii.
Pe parcursul acestui eveniment, accesul vizitatorilor va fi gratuit.
Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
27.6 ° C
27.7 °
24.9 °
24 %
1.4kmh
0 %
vin
28 °
sâm
27 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cristina Anton s-a întors directoare pe meleagurile natale după scandalurile cu azilele de bătrâni. Că tot acasă e mai bine.

EDITORIAL

De când lumea și pământul, omul a fost plăsmuit să depindă de ceva. Dacă la începuturile lumii toate dependențele erau de tipul basic (hrană,...

EPIGRAMA ZILEI

Zodiacul, bată-l focul Le-a zădărnicit norocul, Cuplarea fiind bizară : Pește el, iar ea ... fecioară! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

Extraordinara Sydney Sweeney (din Euforia) e o mare descoperire în acest rol! Filmul va rula în avanpremieră la Happy Cinema din 4 octombrie.

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...