spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTAmple acțiuni ale polițiștilor. S-au confiscat și 5.000 de lei (VIDEO)

Ample acțiuni ale polițiștilor. S-au confiscat și 5.000 de lei (VIDEO)

Acțiuni intense ale polițiștilor botoșăneni, care au ieşit în teren atât în municipiu, cât și în județ. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, misiunile au vizat prevenirea și combaterea faptelor antisociale, creșterea vizibilității dispozitivului de ordine și siguranță publică și impunerea unui climat de siguranță rutieră. Controalele s-au soldat din nou cu zeci de amenzi, dar și confiscarea unor sume de bani.

Astfel, polițiștii specializați în investigații criminale au acționat pentru verificarea modului de respectare a măsurii arestului la domiciliu sau a măsurii controlului judiciar de către persoanele față de care au fost dispuse, pentru intensificarea activităților investigativ operative față de acestea, precum și efectuarea de investigații cu privire la persoanele care fac parte din grupările infracționale aflate în monitorizarea Serviciului de Investigații Criminale.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au acționat pe linia combaterii evaziunii fiscale și a verificării modului de respectare a prevederilor OUG 28/1999 – privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, pe raza orașului Bucecea și a comunelor Vârfu Cîmpului, Cândești, Mihăileni, Dersca, Lozna și Șendriceni.

Polițiștii rutieri au acționat în municipiul Botoșani și au verificat modul în care pietonii respectă regulile de circulație, precum și legalitatea transportatorilor autorizați să efectueze transport persoane în regim TAXI. La rândul lor, polițiștii de ordine publică au acționat pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală și contravențională, fiind vizate piețele și zonele din proximitatea acestora.

Zeci de sancţiuni aplicate 

„În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate aproximativ 100 de persoane, controlate 64 de autovehicule și 33 de unități economice. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 78.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscați aproximativ 5.000 de lei, reprezentând sume de bani neînregistrate/nefiscalizate în aparatele de marcat electronice fiscale”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...