spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTProbleme cu platforma de autorecenzare

Probleme cu platforma de autorecenzare

Platforma online pusă la punct de Institutul Naţional de Statistică pentru autorecenzare s-a blocat în ultimele zile, după ce au fost trimise şi 200.000 de chestionare pe zi. Duminică, 15 mai, este ultima zi în care românii se mai pot autorecenza, urmând ca aceştia să primească vizita recenzorilor acasă, potrivit adevărul.ro.

„Noi am venit şi am făcut reglaje la platformă. În momentul în care am văzut că intrau peste 230.000 de chestionare într-o zi, am luat această decizie ca, pe parcursul a două-trei ore, eu sper că două-trei ore, să rezolvăm această problemă de calibrare”, a declarat, marţi, preşedintele INS, Tudorel Andrei, potrivit sursei citate.

Totuşi, în pofida eforturilor specialiştilor INS, eroarea din sistem a existat şi în cursul zilei de ieri, iar cei care au vrut să se autorecenzeze nu au putut-o face.

Județul Botoșani, pe primul loc la recensământ

Județul Botoșani este pe primul loc pe țară, cu un procent de 34% grad de recenzare raportat la populația rezidentă a judetului.

„Rezultatele obținute, confirmă eforturile noastre de a face treaba bine, confirmă munca depusă. Sunt mândru de aceste rezultate, dar procesul de autorecenzare nu s-a încheiat, iar aceste rezultate ne motivează să continuăm. Le mulțumesc tuturor celor implicați care au făcut posibile aceste rezultate și fac un apel la cetățenii județului Botoșani să se autorecenzeze,” declara recent prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Cum puteți obține o zi liberă după completarea chestionarului

Directorul Valentin Popa a explicat ce trebuie făcut, concret, pentru a obține o zi liberă de la serviciu.

„După ce cetățeanul a completat chestionarul online, în maximum șapte zile trebuie să intre din nou pe platforma recensământromânia.ro, unde există o opțiune sub denumirea verifică autorecenzarea. Își introduc CNP-ul și apoi apasă verifică, obținând astfel dovada că s-au autorecenzat. Apoi, dovada trebuie scoasă la imprimată, pe care cetățeanul o atașează la o cerere către angajator în care solicită când dorește ziua liberă în termen de 12 luni”, a transmis directorul DJS.

În termen de șapte zile INS verifică dacă autorecenzarea este validă sau nu. „Pot exista erori, dacă nu sunt completate spațiile, și în acest caz chestionarul poate fi declarat invalid. Într-o astfel de situație, chestionarul trebuie completat și trimis din nou în forma corectă”, a spus Valentin Popa.

Autorecenzarea se va încheia pe 15 mai, iar etapa a doua se va desfășura în perioada 16 mai – 17 iulie și presupune colectarea datelor prin interviuri față-în-față (de la populația care nu s-a autorecenzat în etapa anterioară).

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...