spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTMedic botoșănean internat la Socola, după o alarmă falsă pe Facebook (video)

Medic botoșănean internat la Socola, după o alarmă falsă pe Facebook (video)

Un medic botoşănean a ajuns să fie internat la Socola, după ce a provocat panică la nivel naţional, cu o alarmă falsă şi apoi s-a răfuit cu o colegă din spitalul în care lucra, informează Monitorul de Suceava. Medicul infecționist Andi Radu Agrosoaie, de la Spitalul Municipal Rădăuți, care în weekend a declanșat falsa alertă, la nivel național, de variolă a maimuței, a agresat, ieri, o pacientă și colegi din spital și a fost nevoie să fie internat la Spitalul Socola.

Managerul Spitalului Municipal, Dan Vatră, a declarat că ieri dimineață că medicul a făcut scandal, a bruscat o pacientă și câteva asistente, după care s-a urcat în cabina unei mașini de la salubritate și nu mai voia să coboare. „Am chemat poliția și paza și l-am izolat la Psihiatrie, la noi în spital. Urmează să fie transferat cu pază la Spitalul Universitar de Psihiatrie Socola din Iași”, a precizat managerul Dan Vatră.

Ieri dimineață ar fi trebuit să se desfășoare o anchetă internă la spitalul din Rădăuți, după ce medicul Radu Agrosoaie a postat pe pagina sa de Facebook fotografia unei paciente care avea o erupție pe față, cu textul: „Suspiciune de VARIOLĂ. Spitalul Rădăuți secția boli infecțioase. Primul caz în România. Izolăm, tratăm. Am anunțat Ministrul Sănătății”.

Managerul spitalului, Direcția de Sănătate Publică Suceava și Ministerul Sănătății s-au sesizat imediat, au investigat cazul și duminică au transmis că din ancheta epidemiologică a rezultat clar că pacienta, în vârstă de 49 de ani, are varicelă (vărsat de vânt), la fel ca cei doi copii ai ei, nicidecum variolă.

Medicul a avut nevoie de ajutor de specialitate

După ce Ministerul Sănătății, DSP Suceava și Spitalul municipal Rădăuți au negat existența unei suspiciuni de variolă a maimuței la unitatea medicală rădăuțeană, conform zvonurilor lansate de doctorul Agrosoaie, luni medicul a avut un comportament care a băgat spaima în colegii și pacienții din spital.
Supărat că teoria lui a fost infirmată de toată lumea, Agrosoaie s-a certat cu colegii, a lovit două asistente, după care a sechestrat o pacientă în sectorul Covid al Spitalului municipal Rădăuți.

La fața locului au ajuns mai mulți polițiști și echipaje de la pază, astfel că doctorul a încercat să se ascundă într-o mașină de la salubrizare.
În cele din urmă, el a fost imobilizat și internat la secția de Psihiatrie a Spitalului din Rădăuți. Conducerea unității spitalicești a luat decizia ca Agrosoaie să fie transferat la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași, unde a fost transferat în cursul după-amiezii de luni.

Medicul Andi Radu Agrosoaie este născut în Botoșani, unde a absolvit Colegiul Național ”A.T.Laurian”, apoi cursurile Universității de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași. A activat ăn mai multe spitale, printre care Spitalul orășenesc Buhuși, Spitalul Municipal ”Sfinții Doctori Cosma şi Damian”, Rădăuţi, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, Spitalul de Boli Infecțioase Sf. Parascheva Iași, Spitalul Judetean De Urgență Suceava, Spitalul Militar Carol Davila București, Spitalul Clinic C.F. Iasi, dar și Spitalul Universitar CF Witting. Este Doctorand în Epidemiologie la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași.

Niciun caz în România

Deocamdată, România nu a identificat vreun caz de infectare cu variola maimuței. De asemenea, nu există nicio suspiciune de îmbolnăvire, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Ministerul precizează că variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței.
Boala, confirmată în mai multe țări europene
Israelul și Elveția sunt ultimele țări care au confirmat cazuri de variolă de maimuță, ceea ce ridică la 14 numărul total al națiunilor care au raportat focare. În Europa au mai raportat cazuri Marea Britanie, Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Franţa, Olanda, Italia şi Suedia, iar în lume SUA, Canada şi Australia.

Europa pregătește achiziția de vaccin împotriva variolei, după ce mai multe state de pe continent au anunțat cazuri de variola maimuței. În România, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că vor fi cumpărate câteva sute de doze pentru a avea un stoc de siguranță.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...