duminică, martie 26, 2023
AcasăLocalAmenzi pe bandă rulantă pentru Nova Apaserv

Amenzi pe bandă rulantă pentru Nova Apaserv

Nova Apaserv a devenit abonată la amenzi din partea Poliţiei Locale. Astfel, în urmă cu o săptămână, poliţiştii locali din cadrul Biroului disciplina în construcţii au dat încă şase amenzi societăţii de apă pentru neexecutarea la timp a lucrărilor de refacere a zonelor unde s-a intervenit pentru remedierea unor avarii. Fiecare amendă are cuantumul de 1.000 de lei.

Probleme au fost semnalate pe strada Octav Onicescu nr. 16, Aleea Curcubeului nr. 11, strada Mihail Kogălniceanu nr. 57, strada Armeană – intersecţie cu strada Vasile Lupu, strada Popa Şapcă nr. 82, Aleea Ion Frunzetti nr.7.

„Suntem nevoiţi să luăm şi această măsură”

Pe Aleea Ion Frunzetti aceasta este a doua amendă aplicată operatorului. Asta deoarece acolo a fost înlocuită o conductă în urmă cu o lună, însă zona nu a fost refăcută. „Am făcut un tabel cu numărul de zile trecute de la expirarea datei limită de efectuare a lucrărilor de refacere. Când sunt peste 30 de zile trecute de la acea dată, nu cred că reprezentanţii Nova Apaserv mai au ceva de obiectat. Scopul nostru nu este să dăm amenzi, ci să rezolvăm problemele, însă suntem nevoiţi să luăm şi această măsură pentru că toate nemulţumirile cetăţenilor ajung la noi”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

După primirea amenzii, operatorul mai are un termen de 10 zile pentru efectuarea acelor lucrări. În cazul în care nu se conformează, poate primi o altă amendă.

Viceprimarul a declarat că, din cauza valului de nemulţumiri din partea cetăţenilor, deşi societatea se află în subordinea Consiliului Judeţean, a decis să centralizeze lunar datele vizând numărul total al zilelor de întârziere în executarea lucrărilor, raportat la numărul de avarii. Acesta a spus că nici o amendă primită până acum de Nova Apaserv nu a fost contestată.

Trei locaţii verificate astăzi

Marţi, viceprimarul Liviu Toma şi un funcţionar din cadrul Direcţiei Edilitare au verificat încă trei zone, urmare a unor sesizări. Este vorba despre Centrul Vechi, zona fostului cinematograf Luceafărul, unde s-a intervenit la o avarie în luna februarie, strada Petru Rareş, unde se impune înlocuirea unei conducte şi Aleea Curcubeului – intersecţie cu Aleea Pacea.

În acele zone a ajuns şi Gelu Matei, inginer şef în cadrul Nova Apaserv, oficial cu care Liviu Toma discută aproape zilnic, date fiind problemele sesizate de cetăţeni. Reprezentantul Nova Apaserv a dat asigurări că se va interveni în toate zonele. În caz contrar, municipalitatea poate să execute aceste lucrări cu firma cu care are contract pe întreţinere şi reparaţii străzi. Costul acestor lucrări va fi scăzut din suma pe care primăria trebuie să o plătească anual pentru apa pluvială preluată de reţeaua de canalizare din oraş.

Operatorul are probleme financiare

Contactat telefonic, Liviu Ştefan, directorul general al Nova Apaserv, a precizat că s-a intervenit pentru remedierea multor avarii, mulţumirea fiind aceea că au fost rezolvate unele pierderi de apă.

Operatorul are, însă, restanţe la constructorul care execută lucrările de refacere a zonelor unde s-a intervenit pentru remedierea unor avarii. În aceste condiţii, apar unele întârzieri în executarea unor lucrări. „Avem probleme financiare mari. Numai factura lunară la energie este de două milioane de lei, în condiţiile în care în urmă cu un an aceasta nu depăşea 500.000 – 600.000 de lei. De aici, inevitabil, mai apar datorii şi pe la alte societăţi cu care avem contracte„, a mai spus oficialul.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.6 ° C
14.4 °
12.6 °
50 %
4.7kmh
100 %
Dum
15 °
lun
16 °
mar
5 °
mie
3 °
joi
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Înconjurată de angajații entuziaști, președinta CJ arată ce a făcut ea cu mânuțele alea două.

EDITORIAL

Cunoscuta lozincă postdecembristă „Cu televizorul ați mințit poporul!” mi-a produs o mare dilemă chiar de la apariția ei. Cine sunt vinovații? Cei din spatele...

EPIGRAMA ZILEI

Amicul meu, nu-i brașovean De-aceea să-nțeleg, mi-e greu De ce docil, ca un răcan, La poala ... Tâmpei, stă  mereu! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...