vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTEvaluările naţionale pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a...

Evaluările naţionale pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a s-au încheiat

Evaluările naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2021—2022 s-au finalizat. Joi, 26 mai, a fost ultima probă, la matematică și științe ale naturii, pentru elevii înscriși în clasa a VI-a. Raportat la participarea elevilor la aceste probe, cei înscrişi în clasa a II-a au fost cei mai conştiincioşi.

Prezenţă de peste 95% a elevilor de clasa a II-a

Elevii de clasa a II-a au participat la trei probe, Limba română – scris, Limba română – citit, Matematică – scris. La nivelul județului Botoșani sunt 3484 elevi înscriși în clasa a II-a.

Ada Macovei, inspector şcolar general, a anunţat că, la proba scrisă a disciplinei Limba română, organizată pe 10 mai, au participat 3318 elevi, reprezentând un procent de 95,24%, în timp ce la proba orală a disciplinei (pe 11 mai)  au participat 3326 de elevi (95,46%). Proba scrisă la Matematică a fost susţinută de 3321 de elevi (95,32%).

Prezenţă scăzută la matematică în rândul elevilor de clasa a IV-a

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV s-a desfășurat în perioada 17-18 mai 2022, iar elevii au susținut evaluare la Limba română, respectiv Matematică.

Din cei 3474 de elevi înscriși în clasa a IV-a, au fost prezenți la prima probă 3329 de elevi (95,83%), iar la matematică au participat doar 2621 de elevi (75,45%).

Mulţi elevi de clasa a VI-a au absentat de la evaluare

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a s-a desfășurat pe 25 și 26 mai, la disciplinele Limbă și comunicare, respectiv Matematică și Științe ale naturii.

Testele care vizează evaluarea unor competențe din aria curriculară <Matematică şi Ştiinţe ale naturii> sunt evaluate de echipe formate din trei cadre didactice, unul cu specialitatea matematică, al doilea cu specialitatea fizică, al treilea cu specialitatea biologie. Testele care vizează evaluarea competenţelor din aria curriculară <Limbă şi comunicare> sunt evaluate de echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitatea limba şi literatura română şi celălalt cu specialitatea limba modernă„, a declarat Ada Macovei.

În județul Botoșani sunt 4.045 de elevi înscriși în clasa a VI-a. La proba de Limbă și comunicare au participat 3235 de elevi (79,98%), în timp la Matematică și Științe ale naturii, au fost prezenți 2950 de elevi (72,93%).

Rezultatele obținute de elevi nu se afișează, nu se anunță public și nu se trec în catalog. Aceste rezultate le sunt comunicate elevilor şi părinţilor, individual. Scopul evaluărilor este de a arăta dacă elevii și-au însușit elementele prevăzute de programa școlară și de a-i ajuta pe cei care au lacune să le remedieze. În baza rezultatelor, vor fi întocmite planuri individualizate de învățare, adaptate fiecărui elev la care a identificat probleme.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.6 ° C
10.5 °
9.4 °
55 %
2.8kmh
62 %
vin
9 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...