marți, august 9, 2022
AcasăLocalHram la Biserica Militară Botoșani

Hram la Biserica Militară Botoșani

Pe 2 iulie, când creștinii ortodocși îl cinstesc pe Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, Biserica Militară Botoșani, cunoscută și ca Biserica Garnizoanei, își va sărbători hramul.

Programul liturgic prilejuit de sărbătoare va debuta mâine, 1 iulie, la ora 18:00, cu Slujba Vecerniei și a Litiei. Pe 2 iulie, de la ora 8:00 va fi oficiată slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii.

Vă așteptăm să ne rugăm împreună”, a transmis preotul militar Teodor Cenușă.

Biserica Militară a fost sfințită de ÎPS Teofan în noiembrie 2008

Pe 2 noiembrie 2008, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat slujba de sfințire a Bisericii Militare. Biserica îi are drept ocrotitori pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfântul Voievod Ştefan cel Mare.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusă pe 31 martie 2003, iar la sfârşitul anului 2004, biserica era deja acoperită.

În 2005, preotul Ștefan Grădinaru a primit binecuvântarea de la PF Daniel, Patriarhul României, de a sluji în această biserică.

În anul 2006, s-a început pictura bisericii, care a fost finalizată doi ani mai târziu. “A fost o dulce şi frumoasă povară, cea mai frumoasă, pe care am dus-o cu toată dragostea, cu tot dorul de a-L sluji pe Dumnezeu. Acum îmi doresc să zidim biserica cea dinlăuntrul nostru, cea cu care trebuie să ne prezentăm în faţa Dreptului Judecător“, a declarat, la slujba de sfințire, preotul militar Ștefan Grădinaru.

Teodor Cenușă a fost instalat preot la Biserica Militară pe 23 noiembrie 2021, după ce a câștigat concursul organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
20.5 ° C
20.6 °
20 °
81 %
2.6kmh
100 %
mar
22 °
mie
17 °
joi
23 °
vin
28 °
sâm
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Tot e un lucru bun că măcar au încercat.

EDITORIAL

În limba de lemn, cea oficială, se spune că Recensământul Populației și al Locuințelor și-a încheiat faza cea mai importantă. După verificare, corectare și...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...