vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTPedofil scos din rândul părinților. Trimis la pușcărie, el nu va mai...

Pedofil scos din rândul părinților. Trimis la pușcărie, el nu va mai avea dreptul să fie tată

Un bărbat care și-a abuzat fiica minoră timp de mai mulți ani a fost trimis la pușcărie. În plus, judecătorii i-au interzis și o serie de drepturi printre care și drepturile părintești, dreptul de a fi tutore sau curator, dar și dreptul de a comunica cu victima.

Acuzat de agresiune sexuală în formă continuată, bărbatul, Vasile G. (n.r. – numele nu a fost făcut public pentru a nu revictimiza fata, care poartă același nume de familie) s-a ales cu o pedeapsă de cinci ani și opt luni de detenție, sentința definitivă fiind pronunțată printr-o decizie a Curții de Apel Suceava dispusă luni, pe 4 iulie a.c.

Grozăvia a ieșit la iveală anul trecut de consilierii de la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului. În timpul unui program de consiliere, o adolescentă în vârstă de 17 ani s-a destăinuit că, în copilărie, tatăl ei ar fi abuzat-o sexual. Cazul a intrat în atenția polițiștilor, care au extins cercetările. Așa se face că în octombrie 2021 bărbatul a fost ridicat pentru audieri, după care a fost reținut de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și arestat preventiv.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că bărbatul, în perioada 2013-2018, a avut comportamente cu conotații sexuale față de fiica sa minoră”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Botoșani.

Tot mai multe abuzuri asupra copiilor

În ultimii ani, abuzurile sexuale asupra copiilor s-au înmulțit. Un alt caz halucinant petrecut în județ a fost scos la iveală, luna trecută. O fată ar fi fost abuzată sexual timp de doi ani de tatăl ei, dar și de trei frați.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, din cercetări, a reieșit faptul că în perioada 2019-2021, tatăl, în vârstă de 41 de ani, ar fi atins-o în mod frecvent, în zonele intime, pe fiica sa minoră, împotriva voinţei acesteia. Totodată, în aceeași perioadă, cei trei frați ai victimei, de 17, 19 şi 20 de ani, prin constrângere şi violenţă, ar fi întreţinut în mod frecvent raporturi sexuale cu minora. Prezentanți în fața instanței de judecată, aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...