joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTReorganizarea DSPSA intră într-o nouă etapă

Reorganizarea DSPSA intră într-o nouă etapă

Consilierii municipali botoșăneni vor dezbate în ședința din 25 august proiectul de hotărâre vizând reorganizarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), direcție condusă de consilierul liberal Eugen Țurcanu. Asta după ce, în iunie 2022, aleșii locali au aprobat studiul de fundamentare pentru această reorganizare. La ședința de atunci consilierii municipali liberali nu au participat.

Dezbaterea acestui proiect în ședința de joi se anunță a fi furtunoasă, în condițiile în care liberalii susțin că această reorganizare este făcută din ambiții politice.

DSPSA devine istorie și apar DSA și DSP

Potrivit proiectului de hotărâre, în urma reorganizării prin divizare parțială, DSPSA își va schimba denumirea în Direcția pentru Sport și Agrement (DSA) și va administra Stadionul Municipal, stadioanele Victoria și Mecanex, Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”, zona de agrement din Parcul Eminescu și Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa.

Serviciul Public de Administrare Piețe, Obor și Cimitire (SPAPOC) va fi transformat în Direcția Servicii Publice (DSP) pentru că va prelua și activitățile edilitare (semnalizare rutieră, întreținerea și exploatarea fântânilor arteziene, mentanța semafoarelor, administrarea terenurilor de joacă, întreținerea și repararea mobilierului urban, întreținerea spațiilor verzi etc).

Reorganizare fără disponibilizări de personal

DSA va avea în organigramă 92 de posturi, dintre care opt de conducere și 84 de execuție, fără modificarea drepturilor salariale actuale. În organigrama DSP vor fi 136 de posturi, dintre care 56 din cadrul SPAPOC, 73 de la DSPSA și șapte posturi nou înființate (o funcție de conducere – șef Serviciu juridic și șase funcții de execuție – doi îngrijitori clădiri, doi îngrijitori cimitire, un arhivar și un zidar). Postul de director al noului DSP a fost înființat prin transformarea unui post vacant de inspector de specialitate din cadrul direcției financiar contabilitate. Cel mai probabil, funcția de fi preluată de o persoană agreată de PSD.

Transferul personalului de la DSPSA la noul DSP se va face cu menținerea drepturilor salariale actuale. Conducerea primăriei a dat asigurări că această reorganizare nu va presupune disponibilizări de personal.

Miza reorganizării este politică

Dincolo de reproşurile vizând întârzierea unor lucrări (cum ar fi toaletarea unor arbori), este evident că se doreşte reorganizarea DSPSA pentru ca, în final, Eugen Ţurcanu să rămână fără funcţia de director. Conflictul Eugen Ţurcanu – Cosmin Andrei este vechi. Se pare că actualul primar nu poate uita perioada în care şi-a pierdut funcţia de viceprimar în favoarea lui Eugen Ţurcanu.

Potrivit explicațiilor oficiale, se dorește adunarea tuturor serviciilor de administrare a domeniului public.

Acum acolo (la DSPSA – n.r.) este o struţo-cămilă care se ocupă de cultură, sport, spaţii verzi, câini vagabonzi, peste un sfert din activitatea Primăriei Botoşani şi oricât de bun ar fi un om care ar putea să conducă o asemenea structură, este imposibil de condus pentru că are multiple domenii de activitate. Sub SPAPOC adunăm tot ce ţine de administrarea domeniului public”, a explicat viceprimarul Bogdan Buhăianu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.5 ° C
6.7 °
4.9 °
96 %
2.7kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
14 °
lun
13 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...