spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTDemolarea garajelor de lângă Colegiul "Eminescu" se află tot la faza de...

Demolarea garajelor de lângă Colegiul „Eminescu” se află tot la faza de documentații (video)

Demolarea garajelor de lângă Colegiul Național Mihai Eminescu încă nu a depășit faza de documentații. Pe 25 martie 2021, primarul Cosmin Andrei a anunțat că acele construcții vor fi dezafectate pentru a fi amenajate locuri de parcare.

Lunile au trecut fără ca acele construcții din tablă, care figurează în evidenţele primăriei ca locuri de parcare acoperite și care strică aspectul zonei să fie puse la pământ. Pe 28 iunie 2022, Cosmin Andrei a declarat că acest proiect, salutat de foarte mulți botoșăneni, dar contestat de proprietarii garajelor, a ajuns la faza de realizare a unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), prin care să se dovedească utilitatea publică a acestui demers.

Marți, 23 august, primarul a transmis că “se lucrează la PUZ, documentația este în elaborare”. “Au fost depuse cereri pentru obținerea avizelor de la furnizorii de utilități. Urmează a fi transmise și notificări către cei care dețin concesiuni în valabilitate, asociațiile de proprietari din zonă sau instituții. Din estimările noastre, în aproximativ două săptămâni, Planul Urbanistic Zonal va intra în consultare publică”, a mai spus edilul.

Altfel spus, este foarte probabil ca până la finele anului, municipalitatea să nu depășească faza de documentații, consultare publică, obținerea de avize. Greutatea cu care sunt derulate unele proiecte la nivelul primăriei îi determină pe mulți botoșăneni să se întrebe dacă mulți dintre angajații instituției își merită salariile mari pe care le primesc lună de lună.

Va fi reabilitată întreaga zonă

Pe hârtie sau la  nivel declarativ, acest proiect arată foarte bine. Astfel, demolarea garajelor va fi urmată de amenajarea unor locuri de parcare și reabilitarea întregii zone. Totodată, va fi amenajat și un loc de joacă.

După cum se prezintă acele construcții din tablă, este mai mult ca sigur că multe dintre acestea nu mai sunt folosite. Proprietarii fie că și-au vândut mașinile și dfolosesc garajele ca spații de depozitare, fie lasă mașinile pe domeniul public.

Edilii nu au demolat garaje de teamă că vor pierde voturi

În municipiul Botoșani se vorbește de mulți ani despre necesitatea eliberării domeniului public de garaje. Luarea unei decizii a fost amânată însă de edili, în principal din rațiuni electorale.

La Botoşani, cele mai multe garaje au fost construite după 1990, când s-au încheiat contracte de concesiune pe 25 de ani, la preţuri modice, de la un lei până la 3,5 lei pe metru pătrat. După expirarea contractului iniţial, concesiunea a fost stabilită la preţul zonei, astfel că pentru un garaj se plăteşte, în medie, o concesiune de 700 de lei pe an.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
12.6 °
10.6 °
66 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...