vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTFestival organizat de Ziua Limbii Române, la Săveni

Festival organizat de Ziua Limbii Române, la Săveni

Miercuri, pe 31 august, Primăria Săveni va marca Ziua Limbii Române prin organizarea Festivalului de cultură și artă. “Proiectele și activitățile de acest fel le vom susține an de an și vom face toate demersurile necesare pentru a contribui la sporirea patrimoniului cultural românesc”, a declarat Relu Tîrzioru, primarul Orașului Săveni.

Astfel, de la ora 14:00, vor avea loc Atelierele de lectură și povești „Sammy Lerner”, moderatori fiind profesorii Felicia Napircă, de la Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” și Marcela Ștefănescu Marcela, de la Școala Gimnazială Săveni.

De la ora 15:00, sunt programate jocuri interculturale și ateliere tematice de cunoaștere a istoriei limbii române. Moderator va fi Cristina Axinciuc, profesor de limba română la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani și membru fondator al Asociației Județene a Profesorilor de Limba și Literatura Română Botoșani.

La ora 16:00, va fi lansată cartea „Aripi spre infinit”, autor Mirela Butacu, membră a Societății Scriitorilor Botoșăneni.

Lansarea de carte va fi urmată de Spectacolul de muzică și poezie „Limba Română – tezaur al neamului românesc” susținut de copii și tineri de la Academia de arte „Sammy Lerner” Săveni, coordonați de Flavius Damean și Sorin Luță. }n spectacol vor mai evolua grupurile artistice de la Societatea Culturală „Arlechin” – profesor coordonator Roxana Pricop. Va urma un moment muzical „Drag de România”, susținut de artiștii Marian Moroșan și Valentina Moroșanu.

Activitățile se vor desfășura pe scena de la Casa de cultură a orașului Săveni și în locațiile partenerilor de proiect, Biblioteca Orașului Săveni, Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă”, Școala Gimnazială Săveni, Asociația Județeană a Profesorilor de Limba și Literatura Română Botoșani, Societatea Culturală Arlechin, Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani.

La activitățile cuprinse în proiect participă copii, elevi, tineri din Săveni și invitați din alte localități din România și Republica Moldova.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.5 ° C
10.5 °
9.4 °
74 %
4kmh
77 %
vin
8 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...