vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTŞefii instituţiilor pun la cale începutul anului şcolar în Botoşani

Şefii instituţiilor pun la cale începutul anului şcolar în Botoşani

Miercuri, 31 august 2022, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, a convocat o nouă ședință de lucru în vederea gestionării începutului de an școlar.

La întâlnire au participat reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog și Inspectoratului Școlar Județean.

A fost reevaluat stadiul activităților desfășurate cu privire la debutul noului an școlar și s-a definitivat planul de acțiuni de siguranță și ordine publică pentru ziua de 5 septembrie.
Ca urmare a primirii ”Planului Național Comun de Acțiune” a fost elaborat și aprobat la nivel județean ”Planul Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar”.

S-a verificat stadiul de pregătire al şcolilor

În cadrul ședinței a fost analizat raportul întocmit în urma controlului realizat de către Comisiile mixte numite prin O.P. nr. 318/01.08.2022 de verificare a stadiului de pregătire al unităților școlare pentru anul şcolar 2022-2023.

Din componența comisiilor mixte au făcut parte reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, ai Direcției de Sănătate Publică Botoșani și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” Botoșani. Verificarea și-a propus a urmări gradul de realizare a premizelor necesare începerii anului școlar în bune condiții în județul Botoșani. Acest principal obiectiv, pe lângă tematica propusă, a avut rol de îndrumare și consiliere pentru rezolvarea unor aspecte/probleme punctuale identificate în teritoriu la unitățile școlare. Acțiunea de verificare s-a desfășurat conform planificării pe zone ale județului și în conformitate cu programul stabilit, efectuându-se în baza atribuţiilor specifice fiecărei instituții, în perioada 10 august 2022-26 august 2022.

La nivelul județului Botoșani, structurile aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul de Jandarmi Județean, se vor implica activ astfel încât anul școlar 2022-2023 să înceapă în siguranță, iar acest climat să fie menținut pe tot parcursul desfășurării acestuia.
În prima zi de școală, începând cu primele ore ale dimineții zilei de 5 septembrie, în perimetrul unităților de învățământ și în proximitatea trecerilor de pietoni vor fi asigurate efectivele necesare de poliție, jandarmi și poliție locală pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Peste 60.000 de elevi încep cursurile

În județul Botoșani funcționează 475 de unități de învățământ, din care 139 cu personalitate juridică și 336 aflate în arondare.

Toate cele 475 de unități de învățământ au încălzirea asigurată. 61.598 de elevi vor începe cursurile anului școlar 2022-2023 în unitățile de învățământ din județul Botoșani, dintre care 100 de antepreșcolari, 10.354 de preșcolari, 18.042 de elevi vor urma ciclul primar, 16.355 ciclul gimnazial, 12.486 liceal, 3.108 profesional și 1.153 post liceal.

La nivelul județului Botoșani, structura de personal este formată din 6.197 de persoane, dintre care 4.478 personal didactic, 446 personal didactic auxiliar și 1.273 personal nedidactic.

Totalul mijloacelor de transport școlar este de 98 de microbuze școlare. ”Copiii și siguranța lor la școală sunt prioritățile mele în calitate de prefect. Pentru că sunt și eu părinte, pentru copiii mei și pentru copiii botoșănenilor îmi doresc ca noul an școlar să înceapă în condiții de totală siguranță. Vreau ca grădinițile, școlile și liceele să-și deschidă porțile oferind cele mai bune condiții pentru elevi. Nu în ultimul rând am solicitat polițiști în stradă luni dimineață pentru decongestionarea traficului și pentru ca prima zi de școală să fie una emoționantă pentru copii și părinți și nu un coșmar creat de aglomerații sau ambuteiaje. Copiii sunt viitorul nostru, să ne concentrăm cu toții să intre în noul an școlar cu zîmbetul pe buze!” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...