spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTBebelușul transportat cu elicopterul la Iași are nevoie de sânge (video)

Bebelușul transportat cu elicopterul la Iași are nevoie de sânge (video)

Bebelușul în vârstă de zece luni care a fost rănit extrem de grav în urma unui accident rutier petrecut joi, are nevoie de sânge. Acesta este internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”, din Iași.

Micuțul are nevoie de sânge, indiferent de grupă. Cei care vor să-l ajute pe băiețel pot dona la orice centru de donație, cu condiția să specifice numele acestuia, Vladimir Matei. „SĂ SPECIFICAȚI la Centru Regional de Transfuzii Sanguine NUMELE după ce ați donat! Haideți să facem un bine împreună!”, este apelul făcut pentru ca micuțul să se facă bine.

Accidentul a avut loc joi dimineață, tânăra, mama copilului, se deplasa cu autoturismul marca Skoda pe DJ 293, dinspre Havârna, înspre Dorohoi. La un moment dat, pe o porţiune de drum drept, aceasta a pierdut controlul asupra direcției de mers. Maşina a intrat în derapaj, după care a părăsit şoseaua şi a lovit violent un copac de pe marginea părții carosabile.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a şoferiţei şi doi pasageri, de 18 ani și 10 luni.

Micuţul a fost proiectat din scoica în care se afla, pe bancheta din spate, şi s-a lovit de interiorul maşinii. Din acest motiv a fost necesar transferul lui la Iaşi. Băiețelul a fost preluat de o ambulanță cu medic de la Spitalul din Dorohoi și transportat pe stadionul Municipal, unde a aterizat elicopterul SMURD.

Ambulanța cu medic a fost trimisă de la Botoșani din cauza stării extrem de grave a copilului. Acesta era intubat și ventilat mecanic și a fost preluat de echipajul medical de pe elicopter în stare critică.

Acolo, un echipaj cu medic a așteptat preluarea pacientului. Copilul a fost transferat de urgență la Spitalul de Neurochirurgie Iași.

„Din păcate bebelușul a suferit un traumatism cranio cerebral major, o hemoragie subarahnoidiană cu sângerare fronto-parientală arahnoidiană, o fractură de os frontal dreapta și pariental stângă”, a explicat profesor doctor Diana Cimpoeșu, șeful UPU-SMURD Iaşi.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...