spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTOlimpicii români la înălțime - Opt medalii la Olimpiada Balcanică de Informatică...

Olimpicii români la înălțime – Opt medalii la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, organizată la Dorohoi

Olimpicii români au reușit să obțină opt medalii, patru de aur și patru de argint, la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, organizată în aceste zile la Dorohoi. Municipiul a fost capitala informaticii, găzduind elevi și profesori din 11 țări. Delegația României a fost formată din două echipe.

Festivitatea de premiere a avut loc vineri, în sala Cinematografului „Melodia”. Alături de olimpicii și profesorii lor, au fost prezenți primarul Dorin Alexandrescu, viceprimarul Cristian Dogaru, subprefectul Tiberiu Manolache și Cristina Bălăucă, inspector școlar general adjunct.

Cristina Bălăucă a oferit diplome din partea Inspectoratului Școlar Județean primarului Dorin Alexandrescu și viceprimarului Cristian Dogaru pentru modul în care s-au implicat în organizarea acestei competiții internaționale la Dorohoi.

Dorin Alexandrescu a felicitat toate cadrele didactice de la Liceul ”Regina Maria” pentru modul în care s-au implicat pentru ca această olimpiadă balcanică să fie o mândrie pentru Dorohoi, Botoșani și România.

Toți sunteți câștigători și speranțele de rezolvare a problemelor lumii sunt în mâinile voastre… Pe viitor putem organiza orice tip de eveniment pentru că din urmă vin generațiile pregătite de școala dorohoiană… Mi-aș dori să rămâneți aici la Dorohoi și împreună să construim viitorul, viitorul vostru de altfel. Sunt convins că voi mai auzi de voi, din presă, din rețelele de socializare, și voi fi încântat să vă reîntâlnesc”, a declarat Dorin Alexandrescu.

Doi secretari de stat din Ministerul Educației au intervenit online și au felicitat organizatorii și elevii participanți la Junior Balkan Olympiad in Informatics JBOI 2022, festivitatea de acordare a medaliilor fiind completată de momente artistice.

Din zece medalii, patru au fost câștigate de elevii români

Au fost acordate zece medalii de aur, patru dintre acestea fiind obținute de elevi din România, respectiv Ștefan Cătălin Savu, Mihai Valeriu Voicu, Alexandru Dumitru și Daniel Guba, elevi din București și Ploiești.

Cel mai mare punctaj al competiției a fost obținut de Ștefan Cătălin Savu, urmat de Andrii Smutchak – Ucraina și Mihai Valeriu Voicu.

Potomkina Alisa din Ucraina, care a avut al patrulea punctaj, Garayev Fuad din Azerbaidjan, Huz Nazar din Ucraina, Stefanov Andrey și Mihalev Mihail din Bulgaria au obținut tot medalii de aur.

În ordinea punctajului, medaliile de argint au fost acordate elevilor: Mircea Rebengiuc – România, Iliadis Sokratis – Grecia, Chenglin Shang – România, Hrynevych Pavlo – Ucraina, Alexandru Dima – România, Rareș-Andrei Neculau – România, Hristova Simona – Bulgaria, Oleg Rață – Republica Moldova, Andric Vojislav – Serbia, Rujanoski Stojanovscki Blagoj – Macedonia de Nord.

Medalii de bronz au obținut, în ordinea punctajului, Aliyev Ali – Azerbaidjan, Yorgov Ognayan – Bulgaria, Davkov Danjan – Macedonia de Nord, Nikou Promitheas Panagiotis – Grecia, Stojkovski Nikola – Macedonia de Nord, Demirovic Farah – Bosnia și Herțegovina, Demirovic Faruk – Bosnia și Herțegovina, Karageogiu Lazaros – Grecia, Christodoulou Polykarpos – Cipru, Kulezic Jovan – Serbia, Alin Popescu – Moldova, Sebez Stefan – Serbia.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...