joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTPercheziţii după un incendiu cu pagube de un milion de euro (video)

Percheziţii după un incendiu cu pagube de un milion de euro (video)

Marţi, 6 septembrie 2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Botoșani, Poliției Orașului Flămânzi, Secției de Poliție Rurală nr. 8, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au descins în șase locații din județele Botoșani și Iași.

Polițiștii au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea sau participarea la săvârșirea infracțiunii de distrugere prin incendiere, comisă la data de 30 mai 2022, în comuna Frumușica.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost estimat la 1.000.000 de euro, în incendiu fiind distruse mai multe utilaje agricole.

„Persoana banuită de comiterea faptei, un tânăr de 33 de ani, din comuna Prăjeni, este în stare de arest preventiv, fiind cercetat pentru o altă infracțiune de furt calificat comisă în județul Iași”, a declarat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Activitățile au fost derulate în comunele Prăjeni, județul Botoșani și Deleni, județul Iași.

Perchezițiile au fost organizate după ce, pe 30 mai a.c., mai multe utilaje agricole aflate într-o fermă din localitatea Frumușica au ars în urma unui incendiu. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în incendiu au fost distruse trei tractoare, o semănătoare, o remorcă şi un transportator cu bandă, iar cercetările făcute atunci au indicat faptul că focul a fost pus intenționat. Pompierii au intervenit atunci cu mai multe autospeciale și au reușit să limiteze pagubele, protejând de foc trei tractoare, o combină, trei remorci, o semănătoare, un depozit de carburanți, un atelier mecanic şi trei hale cu cereale.

Ulterior, cercetările au fost preluate de polițiști, iar investigațiile au condus spre ipoteza că incendiul ar fi fost provocat de principalul suspect, Florinel I., de 33 de ani, din comuna Prăjeni, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi între familia suspectului și familia victimei, ambele având ca principală activitate cultivarea pământului. Între timp, însă, individul a fost bănuit și de comiterea unui furt de carburanți de la utilajele unei alte ferme agricole de pe raza comunei Deleni (județul Iași), furt comis în noaptea de 27 spre 28 iunie a.c., faptă pentru care Florinel I. a fost arestat preventiv, în baza unei decizii a magistraților de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hârlău (județul Iași). Între timp, el a fost trimis și în judecată de anchetatorii ieșeni pentru furt calificat.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
7.6 ° C
7.8 °
6 °
93 %
2.2kmh
100 %
joi
8 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...