spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTSuspectul reținut în cazul violului, infractor din Parcul Tineretului. A început să...

Suspectul reținut în cazul violului, infractor din Parcul Tineretului. A început să acționeze de când era minor

Principalul suspect ridicat de polițiști în cazul violului comis în noaptea de duminică spre luni asupra unei femei în vârstă de 66 de ani, din Parcul Tineretului, a ieșit de după gratii anul trecut. Deși are numai 23 de ani, el a început să adune condamnări încă din perioada minoratului. Ba mai mult, suspectul, pe numele său Bogdan Bălălău, a fost trimis în judecată, anul acesta, și pentru corupere sexuală a minorilor.

Potrivit unor surse neoficiale, tânărul, care locuiește în Parcul Tineretului, a făcut un obicei din a comite fărădelegi. În decembrie 2015, de exemplu, un elev de la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” a plecat după terminarea cursurilor, împreună cu doi colegi, spre stația de autobuz din Donici pentru a reveni la domiciliu. În timp ce se aflau în zona stației, a apărut Bălălău, atunci în vârstă de 16 ani, care le-a cerut un leu.

Tinerii l-au refuzat, după care s-au despărțit. Individul l-a urmărit pe unul dintre elevi, i-a băgat mâna în buzunar și i-a furat un MP3 Player. Elevul a plecat în urmărire lui, cu scopul de a-și recupera bunul sustras, dar pe traseu Bălălău a făcut o altă victimă.

S-a așezat pe bancă lângă o vârstnică ce vorbea la telefon, i-a sustras din geantă portofelul, a scos banii, adică 150 de lei, apoi a aruncat portmoneul lângă bancă și a fugit printre blocurile din apropiere.

Trimis în judecată pentru corupere de minori 

O altă victimă a fost o fată de 12 ani, elevă a Școlii generale nr. 2, care în februarie 2016 mergea la școală, vorbind la telefonul mobil. Bălălău i-a ieșit în cale, i-a spus că nu are voie să poarte telefon mobil și i l-a smuls din mână.

Fata a vrut să-și recupereze telefonul, moment în care individul i-a aplicat o lovitură cu pumnul și a fugit. De altfel, elevii erau țintele preferate ale individului, victimele fiind deposedate de bani sau de telefoane mobile, tânărul fiind complice și la o tâlhărie comisă asupra unei femei, care a fost jefuită de lănțișorul de aur.

Până să fie încarcerat pentru infracțiunile comise, individul pus ochii pe o fată care locuia în același bloc cu el. Pe 6 noiembrie 2019, în timp ce cobora pe casa scării din imobilul unde locuiește, fata de 12 ani a fost acostată de Bălălău, care atunci avea 20 de ani. Tânărul a convins-o să îl însoțească în apartamentul său, unde a dezbrăcat-o și i-a atins zona intimă cu organul său genital. Ulterior, individul a fost încarcerat, iar cercetările în acest caz au fost finalizate abia anul acesta, când Bogdan Bălălău a fost trimis în judecată.

Atac de o violenţă extremă

Și atacul din noaptea de duminică spre luni se pare că nu a fost întâmplător întrucât individul știa că femeia este singură și i-a bătut în ușă. Victima are un copil internat în spital și a deschis crezând că polițiștii au venit să-i comunice ceva legat de fiul ei. Doar că Bogdan Bălălău a dat buzna în locuință și a tăbărât asupra femeii. Faptele au fost de o violență extremă întrucât victima are foarte multe leziuni grave, semn că a opus rezistență.

Cu un tupeu greu de înțeles, individul nici nu a căutat să fugă, ci a rămas în Parcul Tineretului, acolo unde își făcea veacul de obicei. Acolo l-au găsit și polițiștii care s-au dus după el. Individul era în compania altor persoane și nu a opus rezistență.

Luni, polițiștii din Botoșani au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că o femeie, de 66 de ani, din municipiul Botoșani, ar fi fost violată și tâlhărită în timp ce se afla la domiciliu. Atacul a avut loc în jurul orei 3 dimineața, când suspectul ar fi bătut la ușa apartamentului în care se afla victima, dându-se că ar fi de la poliție.

În momentul în care femeia i-a deschis, individul a dat buzna în locuință, ar fi agresat-o și i-ar fi furat cerceii și lănțișorul de aur de la gât, dar și telefonul mobil, după care a violat-o. Suspectul a fost reținut la numai câteva ore de la comiterea faptelor, în urma unei operațiuni organizată de polițiștii de la Investigații Criminale.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...