sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăLocalAccident cumplit la o fabrică de mobilă (video)

Accident cumplit la o fabrică de mobilă (video)

Accident demn de filmele de groază într-o fabrică de mobilă din Botoșani. Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost strivit de un tambur.

Bărbatul s-a băgat sub utilaj şi chiar în acel moment acesta s-a resetat şi a început să funcţioneze. Accidentul a avut loc în hala unei fabrici de mobilă din Cătămărăști-Deal. Muncitorul, în vârstă de 49 de ani, din Botoșani, lucra la o presă de îmbinare a panourilor. Înainte de a începe munca, bărbatul a vrut să curețe o componentă a utilajului. Acesta a împins manual tamburul presei până la mijlocul mesei de compresie pentru a curăța rolele. Bărbatul a ignorat, însă, faptul că utilajul se afla încă sub tensiune.

La un moment dat, funcțiile de comandă ale utilajului s-au resetat, iar tamburul a revenit în poziția inițială. În acel moment bărbatul a fost prins între tambur și scheletul utilajului.

Țipetele acestuia de durere au alertat colegii, care i-au sărit imediat în ajutor. Aceștia au comandat utilajul să se ridice de pe toracele colegului lor, după care au sunat la 112.

La fața locului a ajuns un echipaj SMURD cu medic, iar bărbatul a fost transportat la Urgențe. Medicii specialiști l-au diagnosticat cu multiple leziuni, acesta fiind imediat dus în sala de operații. “Pacientul a fost diagnosticat cu șoc traumatic, șoc hemoragic, fractură costală. A fost supus unei intervenții de urgență, fiind stabilizat”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență.

Accident anchetat de mai multe instituții

Cazul a intrat și în atenția polițiștilor, care au început imediat o anchetă. “Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. În funcție de rezultat se va propune o soluție procedurală”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Oamenii legii au sesizat și ITM Botoșani, care a declanșat o anchetă în acest sens.

În urmă cu un an, un alt bărbat a fost victima unui alt accident grav la o fabrică de mobilă din aceeași zonă.

 

Foto Arhiva Monitorul

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
1.6 ° C
1.6 °
1.1 °
67 %
4.2kmh
53 %
sâm
2 °
Dum
2 °
lun
1 °
mar
2 °
mie
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...