vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTSpectacol de excepţie organizat de Filarmonică. Publicul a aplaudat minute în şir...

Spectacol de excepţie organizat de Filarmonică. Publicul a aplaudat minute în şir (video)

600 de botoşăneni au participat la un spectacol de excepţie ce a avut loc, vineri seara, pe scena Casei Sindicatelor din Botoşani. Concertul, care s-a ţinut cu casa închisă, toate biletele fiind epuizate încă de luni, a fost organizat de Filarmonica „George Enescu” Botoșani împreună cu Capela Corală Academică “Doina” a Filarmonicii Naționale Chișinău. Reprezentanţii filarmonicii au beneficiat şi de sprijinul Consiliului Local, a Primăriei Botoșani și a impresarului artistic Liviu Sorinel.

 „Nu aș fi reușit aceste lucruri fără colegii mei și fără susținerea unei echipe importante și aici mă refer la Primăria municipiului Botoșani, Consiliul Local și evident domnul primar Cosmin Andrei și domnul viceprimar Bogdan Buhăianu”, a declarat Mirel Manea, managerul Filarmonicii “George Enescu”.

Sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, considerat unul dintre cei mai mari dirijori români, a fost pusă în scenă renumita operă „Carmina Burana” de Carl Orff. Alături de orchestra filarmonicii botoșănene au mai urcat pe scenă soprana Mădălina Barbu, tenorul  Lucian Corchiș și baritonul Iordache Basalic.

  „A fost un concert magic”

Publicul a avut parte de momente memorabile, iar artiştii au fost răsplătiţi cu ropote de aplauze. „A fost un concert magic, un concert minunat, un public extraordinar de fericit și mai mult decât atât, iată încă o pagină de aur în istoria celor 70 de ani de la înființarea Filarmonicii. Mărturisesc cu emoții infinite, pe scenă ca trompetist, dar emoții evident unice, ca managerul acestei minunate instituții”, a mai spus Mirel Manea.

La finalul spectacolului publicul s-a ridicat în picioare, iar aplauzele au răsunat în sală timp de minute bune. „Iată că aplauzele publicului au însemnat mult pentru noi ca instituție și Filarmonica renaște și a început marea transformare cu acest fabulos, minunat concert „Carmina Burana”, 100 de artiști pe scenă, Tiberiu Soare, cel mai bun dirijor al României la ora actuală și această minunată colaborare cu Capela Corală Academică “DOINA” a Filarmonicii Naționale Chișinău”, a conchis managerul Mirel Manea.

Opera „Carmina Burana” a fost scrisă de Johann Andreas Schmeller și compusă de Carl Orff. De-a lungul timpului, opera a fost interpretată de renumite coruri și orchestre din toată lumea, interpretări care le-au adus numeroase premii.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11 ° C
11.1 °
8.2 °
61 %
1.8kmh
99 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...