spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTBotoşaniul a primit 32 de milioane de euro prin PNRR

Botoşaniul a primit 32 de milioane de euro prin PNRR

Municipiul Botoșani a primit, joi, primele fonduri alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Astfel, urmează să fie realizate trei proiecte, cu o valoare totală de 32 de milioane de euro.

Cea mai mare sumă, respectiv 21,7 milioane de euro vor fi alocaţi pentru renovarea energetică a nouă instituții de învătământ și cinci clădiri rezidențiale. În cadrul „Valului Renovării” vor beneficia de fonduri Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, Liceul de Artă „Ștefan Luchian”, Școlile Gimnaziale nr. 7, nr.10, nr. 12, nr. 13, Grădinița nr. 19 și Atelierul Liceului de Artă „Ștefan Luchian”. Valoarea totală a acestui proiect este de 17,7 milioane de euro.

Clădirile rezidențiale care se vor bucura de renovare energetică sunt pe stăzile Grivița nr. 2 (sc. A, B), Mihai Eminescu nr. 49, Independenței nr. 3 (sc. A, B), Independenței nr. 11 (sc. A – E) și Săvenilor nr. 36 (sc. A – D). Valoarea totală fiind de 4 milioane de euro.

Bani pentru autobuze electrice şi staţii inteligente

Alţi 6,3 milioane de euro vor fi alocaţi pentru modernizarea transportului local. Astfel, 5,3 milioane de euro vor fi folosiţi pentru achiziționarea a 11 autobuze electrice, 13 stații de încărcare lentă la autobază și 4 stații de încărcare rapidă pe traseu în valoare de 5,3 milioane euro. Un milion de euro va fi investit pentru construirea de stații de autobuz dotate cu totemuri digitale şi pentru achiziţia de 10 automate de emitere tichete calatorii/ încărcare carduri, software e-ticketing, software informare călători, în valoare de 1 milion de euro.

Locuinţe construite pentru tineri

Cea mai mică sumă, respectiv 4 milioane de euro, va fi alocată pentru construirea de locuințe pentru tineri care provin din grupuri/comunități vulnerabile la nivelul municipiului Botoșani. În cadrul acestui proiect vor fi construite 16 garsoniere, 32 de apartamente de 2 camere și 16 apartamente cu 3 camere.

„Dezvoltăm orașul și cu sprijinul PNRR. Proiectele depuse de municipalitatea botoșăneană au primit și fondurile solicitate. Avem siguranța că noi sume vor fi repartizate municipiului Botoșani și pentru celelalte proiecte pe diferite componente ale PNRR”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.9 ° C
8.9 °
6.6 °
89 %
1.6kmh
53 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...