spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTActivități de toamnă la Școala Gimnazială din Rădăuți-Prut

Activități de toamnă la Școala Gimnazială din Rădăuți-Prut

Ultima zi de școală din modulul I la Școala Gimnazială Nr.1 Rădăuți-Prut, a fost una de neuitat. Atât elevii, cât și cadrele didactice ale școlii, s-au delectat cu activități care mai de care mai variate și interesante.

„Parada costumelor de toamnă”, din materiale reciclabile

De altfel, toată săptămâna anotimpul melancoliilor și-a așternut mantia în școală. Culorile minunate ale acestui anotimp, bogăția și farmecul s-au îmbinat frumos într-o expoziție tematică intitulată „Colțul toamnei”, din cadrul proiectului „Zînă toamnă, mult ești dulce și bogată!”. Vineri, elevii coordonați de învățători și profesori diriginți au participat la „Parada costumelor de toamnă”. Costumele au fost realizate din materiale reciclabile.

Pentru creativitatea și implicarea de care au dat dovadă, copiii au fost răsplătiți la finalul activității cu prăjituri și diplome.

Activități pentru combaterea violenței și a bullying-ului

Tot astăzi, elevii au participat la diverse activități pentru combaterea violenței și a fenomenului de bullying. Au asistat la o activitate informativă, sub deviza „Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!”. Aceasta a fost desfășurată de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, în parteneriat cu Consiliul Județean.

Prezentarea interactivă a vizat teme precum prevenirea bullyingului, a violenței verbale și fizice, precum și modalități de combatere a comportamentului de risc în mediul școlar.
De asemenea, mai multe cadre didactice din școală au participat la proiectul „Comunicarea
nonviolentă și prevenirea bullyingului”, organizat de Asociația Empaticus, în care au fost instruite cu privire la modul de intervenție în cazurile de bullying în mediul școlar și totodată au organizat activități interesante cu elevii, cum ar fi „Harta emoțiilor” sau „Calendarul sentimentelor”.

„Ne dorim ca aceeași stare de liniște pe care ne-o oferă anotimpul toamna să poposească și în școala noastră, iar prin fiecare activitate pe care o desfășurăm să devenim o familie mare și unită, să creștem și să ne dezvoltăm împreună”, a declarat profesoara Moga Adina – Liliana, coordonator pentru proiecte și programe educative școlare și extrașcolare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...