spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTSpectacol de zile mari la Colosseum Tournament (video)

Spectacol de zile mari la Colosseum Tournament (video)

Sute de oameni au participat, vineri seară, la cel mai important eveniment sportiv rezervat luptătorilor de K1 organizat la Botoşani. Cea de-a 36-a ediţie a Colosseum Tournament s-a desfăşurat la Sala Polivalenta „Elisabeta Lipa”, la ea participând cei mai buni luptători de kickboxing. Întrecerea a fost organizată de promotorul Gabriel Georgescu, cu sprijinul Primăriei Botoșani.

Botoșaniul a fost pentru prima dată în fața unui meci de titlu mondial, unde Alexandru Amariţei a încercat să-și apere centura de campion în fața luptătorului de kickboxing Ștefan Orza, considerat de promotor, înaintea luptei, numărul doi la categoria 77 de kg. Alături de aceștia, au mai evoluat și alți luptători care au oferit un spectacol extraordinar, cu meciuri echilibrate. Gala a fost deschisă de vedetă hip-hopului românesc, artistul Puya.

„A fost o seară incendiară, ca de obicei la Colosseum noi descoperim noi campioni, Ștefan Orza a recâștigat centura, a devenit noul campion și meciurile au fost absolut senzaționale”, a declarat Horia Rădulescu, antrenor de kickbox și vicepreședintele Colosseum Tournament.

„Colosseum Tournament” de la Botoșani a cuprins şase meciuri de kickbox spectaculoase. Prima partidă, între Liviu Ionilă și David Anton, anunța încă de la început o serie de lupte strânse. După 3 reprize, juriul nu a putut desemna un câștigător, oferind un extra round. La finalul reprizei suplimentare, Liviu Ionilă a fost desemnat învingător la categoria 77 de kg.

Meci spectaculos la categoria feminin

Cea de-a doua partidă a fost singură în care două persoane de sex feminin și-au împărțit pumni și picioare. Lupta dintre Liliana Amariţei și Ana Maria Pal nu a dezamăgit spectatorii, aceștia încurajându-le pe fete cu aplauze. La finalul celor 3 reprize, Liliana Amariţei a fost desemnată învingătoare la categoria 56 de kg. Pentru Liliana Amariţei, aceasta a fost prima victorie la profesioniști.

Partida cu numărul 3 i-a avut ca protagoniști pe Leonard Morariu și Nicolai Bosnea, doi tineri prosperi, doritori de a-și adăuga o nouă victorie în palmares. La finalul celor 3 reprize, juriul l-a desemnat câștigător pe Leonard Morariu la categoria 70 de kg.
Unul dintre cele mai așteptate meciuri a fost între Mihai Rusu și Ştefan Druja. La intrarea în ring, Mihai Rusu a purtat un coif auriu, asemenea unui gladiator roman. La finalul celor 3 reprize, spectatorii au contestat decizia juriului. Mihai Rusu a fost desemnat câștigător la categoria 61 de kg. Publicul, nemulțumit, a cerut un extra round, dar decizia nu a fost schimbată.

Odată cu apropierea main eventului, ritmul și intensitatea luptelor creșteau. Ultima partidă înainte de dispută pentru titlul mondial a fost între Andrei Sârghi și Bogdan Florișteanu. A fost un meci exploziv, asemenea promisiunilor organizatorilor. La finalul celor 3 reprize, Bogdan Florișteanu era încrezător. La desemnarea învingătorului, acesta credea că și-a adăugat o nouă victorie, realizând imediat că s-a înșelat. Victoria a mers în colțul opus, Andrei Sârgi fiind desemnat câștigător la categoria 65 de kg.

„Eu sunt noul campion și așa voi rămâne mult timp de acum încolo!”

Main eventul serii a avut o miză uriașă, titlul mondial la categoria 77 de kg. Deținătorul centurii de campion, Alexandru Amariţei supranumit „Black scorpion, l-a întâlnit pe fostul campion, Ștefan Orza supranumit „The Diamond”. Orza a învins într-o singură noapte pe cei mai importanți pretendenți ai titlului de campion. După cele 5 reprize disputate, voturile juriului au mers într-o singură parte. Ștefan Orza şi-a adjudecat centura de campion mondial la categoria 77 de kg.

“Bună seara, Botoșani! Mulțumesc pentru primirea asta călduroasă! Alex este un luptător foarte bun, mi-a dat un meci foarte puternic, foarte greu. Eu sunt noul campion și așa voi rămâne mult timp de acum încolo!”, a spus Ștefan Orza.
Meciurile au fost transmise live în 80 de țări de pe 4 continente, iar în România pe Digi Sport.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...