vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTNuntă cu ștaif la Cucorăni (video)

Nuntă cu ștaif la Cucorăni (video)

În noaptea de sâmbătă spre duminică, popasul Cucorăni, la sala Luceafărul, a găzduit una dintre cele mai frumoase nunți ale anului.

Organizată de un important om de afaceri, Daniel Haidarli, proprietarul firmei Artech Wine, distribuitor de vinuri a peste optzeci de crame din Europa, pentru fiul lui Răzvan și domnișoara mireasă Simona, nunta a adunat deopotrivă medici, judecători și avocați, profesori, oameni de afaceri din țară și din străinătate, pe scurt „lumea bună” din Botoșani.

Socrul mare n-a precupețit nici un efort. „Tata a fost mai emoționat decât mine”, a declarat Răzvan, mirele. „Cred că sunt șase luni de când tot pune la cale, de parcă s-ar însura el și nu eu!”, a mai spus cu mult umor acesta, adăugând că Daniel nu a reușit să dea geană de geană în noaptea premergătoare.

Nașii, Cristina și Bogdan Prichici, căsătoriți cu doar trei săptămâni înainte (nașa, fiica lui Gheorghe Cojocaru, patronul popasului Cucorăni) au fost, așa cum era de așteptat, o prezență elegantă și discretă.

Bucatele au fost cu mare atenție alese de Daniel Haidarli, somelier consacrat. Bulete de creier, canapea cu icre, prepeliță aromatizată, piept de rață afumat cu fum de lemn de cireș, sunt doar o parte din bunătățile pe care acesta le-a propus invitaților, neuitând să recomande câte un vin cu care aceștia să asorteze bucatele.

A mai adăugat un platou cu brânzeturi, iar după o garnitură de biban de mare, încheind cu friptură de iepure, mușchiuleț de porc și vițel la proțap. Un bar de vinuri, unul de cigar și unul de tării a funcționat nonstop, asigurat de preparatori foarte bine pregătiți, gata să ofere, cu zâmbetul pe buze, o gamă nesfârșită de cockteiluri, nuntașii având șansa să încerce arome și gusturi exotice, neobișnuite.

Ambianţă de excepţie asigurată de mari artişti

Ambianța a fost una de excepție, fiind asigurată de orchestra inegalabilă a lui Cozmiță Lascarache, de Daniela Condurache, care s-a întrecut în recitaluri de muzică populară autentică dar și de un invitat surpriză, italianul Giorgio Ciabattoni, care a delectat adunarea cu melodii celebre de-ale compatrioților săi.

Mirele, Răzvan, a declarat că își socotește tatăl în mare formă și că nu vrea deocamdată să-i ia locul în afacere, mulțumindu-se cu serviciul pe care-l are la Microsoft București. Și, mai ales, că își iubește prea mult soția pentru a o lua de la serviciul pe care îl are, și care este pasiunea vieții ei, anume pilot de avioane civile la o companie mare. Tinerii s-au căutat din priviri toată seara, s-au ținut de mâini și au dansat împreună, la fel ca orice cuplu aflat la început de drum, în care iubirea este mai importantă decât orice altceva.

Toți nuntașii au comentat că, fără îndoială, aceasta a fost nunta anului, organizată impecabil, cu mult bun gust. O nuntă la care ospeții au fost pe primul loc.

– (V.S.)

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.5 ° C
10.5 °
9.4 °
74 %
4kmh
77 %
vin
8 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...