spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTFiu salvat de la moarte de mamă

Fiu salvat de la moarte de mamă

O femeie a trecut prin clipe de groază după ce şi-a văzut fiul cum moare sub ochii ei. Doar şansa şi disperarea femeii au făcut ca bărbatul să fie salvat şi totul să nu se termine cu o tragedie, iar aceasta să îi poată dărui viaţă pentru a doua oară fiului ei.

Incidentul a avut loc în weekend, într-o gospodărie din satul Stânca. Un bărbat de 37 de ani se afla în casă, împreună cu familia. La un moment dat, aflat într-o avansată stare de ebrietate, acesta s-a ridicat de pe patul pe care stătea şi a ieşit din încăpere, spunând că vrea să se omoare. Parcă simţind că ameninţarea era una serioasă, mama acestuia a ieşit la scurt timp după el şi l-a găsit pe bărbat cu un ştreang în jurul gâtului, legat de o grindă. Prezenţa de spirit a femeii a făcut ca o tragedie să fie evitată. Astfel, în momentul în care bărbatul deja începea să rămână fără aer, femeia a pus mâna pe un cuţit şi, dintr-o mişcare rapidă, a tăiat capătul ştreangului improvizat.

Căzut pe podea, fiul era inconştient din cauza privării de oxigen.

Femeia nu a stat prea mult pe gânduri şi a sunat la serviciul 112, cerând ajutorul cadrelor medicale. La faţa locului a ajuns un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA). Cadrele medicale i-au oferit bărbatului primul ajutor, după care l-au adus la Urgenţe. „Pacient adus de ambulanţă tip C în comă profundă, cu marcă traumatică circulară, regiunea cervicală, după o tentativă suicidară. A fost intubat şi ventilat mecanic, după care admis la terapie intensivă”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, din cadrul UPU-SMURD.

La câteva zile distanţă, bărbatul a fost detubat şi, în prezent, respiră singur şi este conştient, starea lui fiind îmbunătăţită.

Fiu salvat in extremis

Cazul vine la doar două luni după o tragedie trasă la indigo. Atunci un bărbat, din Cerneşti, a ajuns cu ambulanţa la spital tot după o tentativă de suicid dejucată de familie. Şi atunci tot mama a fost cea care şi-a salvat fiul. Deşi şi-a văzut copilul atârnând într-un ştreang, femeia a avut tăria de a tăia sfoara înainte să fie prea târziu.

Ulterior a sunat la 112, cerând ajutorul echipajelor medicale. Bărbatul a ajuns la spital cu o marcă traumatică la nivelul gâtului, fiind internat în secția ORL, însă în afara oricărui pericol.

Cu doar câteva zile înainte o femeie de 32 de ani a ajuns la spital după o tentativă de suicid dejucată chiar de soţul ei. Femeia a ameninţat de mai multe ori că îşi pune capăt zilelor, iar de această dată a încercat să îşi ducă planul la îndeplinire. La un moment dat, aceasta a dispărut din camera unde era cu soţul. Simţind că ceva nu era în regulă, bărbatul a mers imediat să o caute. A găsit-o într-o anexă a gospodăriei, cu un ştreang în jurul gâtului, sufocându-se deja.

Speriat, bărbatul a tăiat imediat ştreangul şi a cerut ajutorul cadrelor medicale. A sunat la 112, cerând intervenţia medicilor, speriat şi de faptul că soţiei îi curgea sânge din gură. La faţa locului au fost trimise două echipaje medicale, femeia primind în scurt timpul primul ajutor specializat. Ulterior, aceasta a fost preluată de o ambulanţă SMURD cu medic şi adusă la Urgențe. „Pacienta a fost adusă conştientă, stabilă şi cu saturaţie bună. Din fericire, intervenţia familiei a fost decisivă”, a precizat medicul primar în medicina de urgenţă Ramona Elena Guraliuc, şeful UPU-SMURD.

Femeia a fost ținută câteva ore pentru supraveghere, urmând să fie supusă şi unui consult de specialitate la Psihiatrie.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...