vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTOlimpiada Sporturilor, desfășurată la Săveni. Competițiile au loc până pe 15 noiembrie

Olimpiada Sporturilor, desfășurată la Săveni. Competițiile au loc până pe 15 noiembrie

Sâmbătă, 5 noiembrie, a debutat Olimpiada Sporturilor, desfășurată la Săveni. Competițiile se vor desfășura în perioada 5-15 noiembrie 2022. Olimpiada are ca scop promovarea valenţelor cultural-educative ale sportului şi educaţiei fizice, a spiritului de toleranţă şi fair-play în societate, prin realizarea de competiții și activități sportive din mai multe domeniile cum ar fi handbal, baschet, fotbal, volei, șah, orientare sportivă, airsoft.

,,Acest proiect reprezintă un program important de susținere și sprijin al sportului pentru dezvoltarea orașului Săveni care contribuie la îmbunătăţirea stării de sănătate, creşterea nivelului de educaţie a tinerei generații prin sport, la socializarea populaţiei prin practicarea educaţiei fizice şi a sportului, prin dezvoltarea evenimentelor sportive și activităţilor de educaţie fizică şcolară și extrașcolară cu interferențe directe în mediul urban și rural. Invit pe această cale copiii, elevii și tinerii să participe la activitățile sportive, să facă mișcare și să aleagă sportul care li se potrivește” a declarat primarul Orașului Săveni, Relu Tîrzioru.

Olimpiadă pentru tineri

Olimpiada Sporturilor Săveni se adresează copiilor, elevilor și tinerilor din județul Botoșani și are printre principalele obiective elaborarea unor programe speciale pentru dezvoltarea activităţilor sportive, atât în mediul urban câț și în mediul rural, în corelaţie cu programele naţionale de dezvoltare rurală, optimizarea formării şi perfecţionarea resurselor umane din domeniul educaţiei fizice şi a sportului și  optimizarea activităţilor din cadrul „Programului Naţional Sportul pentru toţi” la nivel național, regional şi local.

De asemenea, evenimentul mai are ca scop implicarea societăţii civile, integrarea tuturor membrilor comunităţii locale în acţiunile de promovare a educaţiei prin sport și încurajarea parteneriatelor între şcoli, licee, consilii locale, organizații și cluburi sportive din mediul urban și rural, în vederea dezvoltării sistemului local și regional de educaţie fizică şi sport prin organizarea şi dezvoltarea unor competiţii care să contribuie la îmbunătăţirea stării generale de sănătate şi calității vieții, a promovării performanţei şi spiritului de fair-play în comunitate.

,,Programul ,,Olimpiada Sportului Săveni” vine în completarea programelor naționale ,,#BeActive și Hercules” inițiate de Ministerul Sportului coordonate la nivel local de direcția Județeană de Sport și Tineret Botoșani, programului ,,Sportul pentru Toți” coordonat la nivel național de Federația Română Sportul pentru Toți și la nivel local de Asociația Județeană ,,Sportul pentru Toți” Botoșani, fiind un nou model de educaţie prin sport, ce pune accent pe încurajarea și dezvoltarea armoniioasă a personalității copiilor, elevilor și tinerilor prin promovarea mişcării şi cultivarea gustului pentru participare la competiţii în comunitate și familie ca mijloc de dezvoltare individuală şi de combaterea a efectelor nocive ale sedentarismului şi lipsei de mişcare, precum și dezvoltarea fenomenului voluntariatului în sport şi a implicării animatorilor locali și regionali în circuitul sportiv de amatori și performanță”a declarat Damean Flavius, vicepreședinte Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani.

Calendarul competițiilor sportive

Calendarul competițional „Olimpiada Sportului Săveni” – Trofeul „Activ Sport” a debutat sâmbătă, 5 noiembrie cu sportul minții. Partidele de șah au avut loc în Amfiteatrul liceului Teoretic ,,Dr.Mihai Ciucă”, Săveni și Școala Gimnazială nr.1, Săveni. Profesori coordonatori sunt Drasleucă Mihaela, Chiorescu Cristina, Maticiuc Angelica, Napircă Felicia,  Băetu Ciprian, alături de specialiști din domeniu cu recunoaștere națională și internațională Baltă Mihai, Nistor Marius, Diaconu Silvia.

A doua zi de competiții este luni, 7 noiembrie, fiind organizate meciuri de fotbal feminin. Astfel, începând cu ora 14:30 se vor desfășura meciurile la Complexul Sportiv Săveni – Stadionul Unirea. Profesorii coordonatori sunt Bordeianu Elena și Tărnăuceanu Cosmin. Ziua de marți, 8 noiembrie, este dedicată fotbalului mascului, începând cu ora 14:30.

Miercuri, 9 noiembrie, vor avea loc competiții de baschet, la Sala Sporturilor Săveni. Profesorii coordonatori sunt Vițalariu Lăcrămioara, Pricop Mihai. Urmează competiții de Volei sâmbătă, 12 noiembrie, ora 11.00, la Sala Sporturilor Săveni. Profesorii coordonatori sunt Nacu Constantin, director Clubul Sportiv Școlar Botoșani, Ghițun Stelică, Asociația Județeană de Volei Botoșani, Burduja Robert și Panțir Marius de la Clubul Sportiv Școlar Botoșani;

Totodată, se vor desfășura și competiții de Handbal. Acestea vor avea loc duminică, 13 noiembrie, la Sala Sporturilor Săveni, de la ora 10.00. Profesorii coordonatori sunt Răducanu Gabriela, Mariciuc Gelu, alături de Ungureanu Cătălin, inspector specialitate – Inspectoratul Școlar Județean și președinte al Asociației Județene de Handbal Botoșani.

Competiție de airsoft

De asemenea, duminică, 13 noiembrie va avea loc competiție Airsoft, de la ora 12.00 Profesorii coordonatori sunt Răducanu Gabriela, Vițalariu Lăcrămioara, Băetu Ciprian, specialiști de la Clubul Sportiv Airsoft Botoșani, domnul Radu Humelnicu, director Direcția Județeană de Sport și Tineret Botoșani.

La final, vor avea loc competițiile de orientare sportivă-turistică, luni, 14 noiembrie și marți, de la ora 14.30, la Liceul Teoretic ,,Dr.Mihai Ciucă”, Săveni și Școala Gimnazială nr.1, Săveni. Profesorii coordonatori sunt Drasleucă Mihaela, Chiorescu Cristina, Maticiuc Angelica, Napircă Felicia, Băetu Ciprian, alături de specialiști din domeniu cu recunoaștere națională și internațională, respectiv Șuliuc Ghiță fondator al Cercului ecoturistic ,,Car Pates” Botoșani și Damian Iuliana, profesor de specialitate la Palatul Copiilor Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...