spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTSpectacole la Teatrul „Eminescu”

Spectacole la Teatrul „Eminescu”

Actorii Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoșani invită iubitorii de artă și în acest sfârșit de săptămână la două noi spectacole. Este vorba despre spectacolele „Lockdown”(o poveste în carantină), după o idee de Dennis Kelly și „Angajare de clovn” de Matei Vișniec.

Sâmbătă, 12 noiembrie de la ora 19.00, spectatorii pot urmări, la Cinematograful „Unirea”, spectacolul „Lockdown (o poveste în carantină)”  în regia lui Vlad Cepoi. Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu și din distribuție fac parte actorii Andreea Moțcu, Bogdan Horga și Matei Horga.

„Aceasta este povestea unei familii, ca multe altele, care, în ciuda diferențelor, a găsit o modalitate de a supraviețui împreună. Este povestea hilară și sfâșietoare a unui cuplu în care partenerii se urăsc unul pe celălalt, dar care au găsit cumva o modalitate de a exista împreună. De dragul copilului, ei evită să- și vorbească, să se gândească la ei sau chiar să fie în aceeași cameră (…)”, au transmis reprezentanții instituției de cultură.

„Este deopotrivă pentru cei mari și cei mici”

Și duminică publicul este așteptat la Casa Tineretului, de la ora 18.00,  la spectacolul „Angajare de clovn” de Matei Vișniec. Piesa poate fi urmărită atât de cei mari, cât și de micii spectatori.

„E teatru. E circ. E spectacol. E cu adevărat spectaculos. E impresionant. Are emoție și melancolie. E precum o amintire. E o călătorie înapoi în copilărie. E amar, e comic, real, uman, pătrunzător și simplu. Este deopotrivă pentru cei mari și cei mici. Cu clovni, cu magie și acrobație, împletite cu teatru, cu jocul actoricesc, cu conflict și replici inteligente, cu poveste și puterea cuvântului pe scenă, un spectacol pentru suflet, pentru bucuria amintirii și pentru melancolia prezentului”, transmite regizorul piesei.

„Angajare de clovn” este ultima piesă scrisă în România de Matei Vișniec, în 1986, înainte de emigrarea dramaturgului la Paris. Cel mai jucat autor român contemporan a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească în 1991. Regia, decoruri și coloana sonoră aparțin lui Ion Sapdaru, Coregrafia Victoriei Bucun, iar de de costume s-a ocupat Alina Dincă.

Actorii care vor da viață personajelor din piesă sunt Bogdan Muncaciu, Dragoş Radu, Răzvan Amitroaei, Volin Costin și Cezar Amitroaei.

Pentru ambele spectacole biletele costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi , studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 sau   0735 779 821, program: 10.00 – 18.00, de marți până vineri; sâmbătă și duminică 16.00 – 19.00. De asemenea, acestea pot fi cumpărate şi online –  https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.5 ° C
19.6 °
18.9 °
54 %
3.7kmh
54 %
mie
17 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...