spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTȘoferi beți și fără permis, scoși din trafic de polițiști

Șoferi beți și fără permis, scoși din trafic de polițiști

Șoferii care se urcă la volan cu toate că au băut sau au permisul suspendat, continuă să fie o prezență cotidiană pe drumurile din județ. Duminică, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au oprit pentru control, pe drumul comunal 65, în localitatea Costești, comuna Răchiți, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 67 ani, din comuna Broscăuți.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, fiind condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Prins fără permis, după o neacordare de prioritate

Tot duminică, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au observat pe Calea Națională, un autoturism care nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea străzii pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că șoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Albești, avea suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au oprit pe drumul național 29 B, din comuna Văculești, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Suharău, care a fost surprins de aparatul radar circulând cu viteza de 122 km/h în localitate.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că șoferul autoturismului, avea suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

În ambele cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...