spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTTombolă pentru botoşănenii care predau spre reciclare electronice uzate. Ce premii sunt...

Tombolă pentru botoşănenii care predau spre reciclare electronice uzate. Ce premii sunt puse în joc

ECOTIC lansează o nouă tombolă pentru persoanele fizice care solicită preluarea de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoase în perioada 16 noiembrie – 14 decembrie 2022. 

Cei care vor să participe la tombolă trebuie să apeleze numărul unic 021 9641 și să plaseze o comandă de preluare de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoase (peste 50 kg). Ulterior trebuie să aștepte apelul din partea colectorului zonal și să stabilească ziua și ora de preluare. Cei care se înscriu trebuie să urmărească pagina de Facebook a ECOTIC pentru a afla dacă au câștigat.

Extragerea câștigătorului va avea loc pe data de 15 decembrie 2022, prin intermediul platformei www.random.org. Filmarea acesteia va fi disponibilă pe canalul de YouTube al Organizației ECOTIC.

Persoanele care vor plasa comenzi de preluare de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoase (exemplu: mașină de spălat și/sau frigider și/sau a mai multe deșeuri electrice care depășesc 50 kg), au șansa de a câștiga un Aspirator umed/uscat Karcher WD 2.200, 1200 W, 12 l.

Campania se adresează persoanelor fizice care plasează comenzi din județele în care ECOTIC oferă servicii de preluare de la domiciliu. Acestea sunt Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vaslui.

Cum puteţi recicla electrocasnicele uzate

„Cu această ocazie, ECOTIC reamintește publicului larg faptul că predarea spre reciclare a electronicelor uzate ar trebui să se facă doar către colectorii autorizați sau la punctele de colectare specializate și NU către colectorii informali de fier vechi. Acest aspect este inclus în reglementările emise de autoritățile de mediu”, au transmis reprezentanţii ECOTIC.

Care sunt celelalte modalități de predare a deșeurilor electrice, pe care cetățenii le au la dispoziție?

Schimbul 1 la 1: atunci când achiziționați un echipament nou puteți preda echipamentul similar vechi.

Predarea la punctele de colectare dedicate: întâlnim la tot pasul puncte de colectare a deșeurilor electrice, în mod special în magazinele tip retail. Harta cu punctele de colectare ECOTIC este disponibilă aici.

Preluarea de la domiciliu: ECOTIC asigură preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase. Pentru a veni în sprijinul cât mai multor cetățeni ECOTIC și-a extins în 2021 serviciul de preluare de la domiciliu, în momentul de față acoperind aproape întreg teritoriul României. Cantitatea minimă acceptată per comandă este de 50 kg.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.9 ° C
8.9 °
6.6 °
89 %
1.6kmh
53 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...