sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTVânt, precipitații și ninsori anunțate pentru următoarele zile

Vânt, precipitații și ninsori anunțate pentru următoarele zile

Meteorologii de la pagina Furtuni Romania au realizat o analiză meteo pentru următoarele zile. Aceștia au emis o avertizare meteo pentru perioada 16/11/2022, ora 20:00 – 17/11/2022, ora 23:00.

Zonele vizate sunt Bihor, Transilvania, Maramureș, Muntenia, dar mai ales, Moldova și toate zonele de munte.

În această perioadă se anunță averse de ploaie abundente, strat de zăpadă, intensificări de scurtă durată ale vântului, cantități importante de apă, precum și risc de inundații rapide.

Pe parcursul intervalului menționat, România se va afla sub influența unui ciclon care se va forma în zona mării Mediteraneene, se va adânci treptat în cursul nopții de miercuri, manifestând o presiune atmosferică scăzută, dar și un aport de umiditate.

Totodată, un front atmosferic rece va traversa țara noastră în cursul zilei de joi după-amiază și va fi urmat de o masă de aer rece din Nord-Estul continentului.

Începând din Vestul țării, vor fi averse de ploaie moderate și abundente, apoi se vor extinde și în celelalte regiuni ale țării.
Vremea se va răci accentuat începând de joi dimineața.

În cursul zilei de joi, dar și noaptea, în zonele montane și în Nord-Estul țării, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, unde se va depune și strat de zăpadă.

Deplasarea acestor sisteme va fi în general din Sud-Vest spre Nord-Est, temporar din Vest spre Est, iar în a doua parte a intervalului, va fi din Nord spre Sud.

Riscul principal va fi reprezentat de acumularea unor cantități semnificative de apă, ce vor fi cuprinse între 20-30 l/m2, în zonele marcate cu Galben.

Nu este exclus ca, izolat, să se poată depăși 40-50 l/m2. Riscul de inundații rapide și scurgeri de pe versanți rămâne, astfel, de interes.

În Nord-Est, Est, zonele montane și submontane, se va depune un strat nou de zăpadă. Local și temporar, va fi viscol, mai ales în zonele montane. Totodată, se va forma polei, local, în Nord-Est și izolat în rest.

Vântul va sufla slab și moderat, în general, în cursul zilei de joi, însă, va prezenta intensificări temporare în Sud, în Nord-Est, Est și zonele montane.

În zonele joase, vor fi rafale de 30-50 km/h, iar în zonele montane și submontane 60-90 km/h.

Averse de ploaie moderate vor fi și în cursul zilei de miercuri, temporar, în jumătatea de Vest a țării, dar și în centru. În cursul zilei de vineri, un nou val de precipitații va traversa țara noastră, astfel că, în zonele montane și în jumătatea de Est, se vor mai semnala averse de ninsoare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...