spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTSancțiuni pentru firma care asigură deszăpezirea pe drumurile naționale din județ

Sancțiuni pentru firma care asigură deszăpezirea pe drumurile naționale din județ

Situație uluitoare în județ. În ciuda verificărilor făcute de autorități și a avertizărilor meteo trimise de cei de la Institutul Național de Meteorologie, firmele de deszăpezire au fost luate prin surprindere de primele ninsori.

Polițiștii de la Rutieră au găsit ieri două utiliaje care acționau pe drumurile naționale fără documente sau fără asigurarea obligatorie tip RCA. Polițiștii au reținut numerele de înmatriculare până la prezentarea polițelor și urmează să sancționeze societatea în cauză. „Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale pentru lipsa documentelor și pentru lipsa asigurării obligatorii, iar ca măsuri complementare au fost reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatele de înmatriculare. Ulterior, situația a fost remediată și reprezentanții firmei s-au prezentat cu documentele necesare la sediul poliției”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Situație descoperită după un accident cu avarii

Situațiile au fost descoperite în zona Darabani și în municipiul Botoșani, unde doi șoferi de pe utilajele care acționau nu aveau documentele la ei. În cazul de la Botoșani utilajul de deszăpezire care acționa a fost implicat într-un accident cu avarii provocat de un alt șofer, iar în momentul în care polițiștii au extins verificările au realizat că mașina nu era asigurată. În ambele două cazuri polițiștii au dispus aplicarea a două avertismente față de șoferi, iar firma care deține utilajele va fi sancționată după ce reprezentanții vor veni cu asigurarea obligatorie, cuantumul amenzii urmând să fie stabilit în funcție de perioada în care utilajele nu a avut RCA.

Reporterii „Monitorul” au contactat și reprezentanții societății Sabina & Ștefana Cons SRL Satu Mare, care este lider de asociere, pentru a obține un punct de vedere vizavi de situațiile înregistrate în județ, însă până la ora redactării articolului (n.r. – ora 16,30) răspunsul societății nu a fost primit.

Activitatea de deszăpezire nu a avut de suferit

În schimb, cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași (DRDP) Iași spun că în ciuda acestor incidente activitatea de deszăpezire de pe drumurile naționale din județ nu a avut de suferit. Asta pentru că semnatarii contractului s-au obligat să asigure utilajele în funcție de solicitările administratorului, iar situația din județ nu a impus scoaterea tuturor utilajelor în teren.

„Firma a pus la dispoziție mașinile cerute prin comandă. Urmează intrarea în legalitate și cu încheierea RCA”, au precizat reprezentanții DRDP Iași. În acest context trebuie menționat că, pe lângă utilajele închiriate, Secția de Drumuri Naționale Botoșani are pregătite pentru intervenție și 7 utilaje proprii precum și un stoc de 1.959,24 tone de sare și 18,24 tone de clorură de calciu.

DRDP Iași a semnat un contract de deszăpezire a drumurilor naționale din județ cu asocierea de firmele Sabina & Ștefana Cons SRL Satu Mare, Nord Vest Infrastructură și Servicii SRL Maramureș și Dumsil Med SRL Satu Mare. Acestea ar fi trebuit să asigure intervenția pe 380 de kilometri de drumuri naționale din județ cu un număr maxim de 25 de utilaje. Contractul cu DRDP Iași a fost semnat pe 29 decembrie 2020 pentru o durată de 48 de luni, urmând să expire în 2024. Potrivit documentelor, valoarea contractului a fost de peste 25 de milioane lei cu TVA.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...