duminică, decembrie 4, 2022
AcasăLocalCampanie împotriva violenței domestice lansată de ATOP la Vârfu Câmpului

Campanie împotriva violenței domestice lansată de ATOP la Vârfu Câmpului

Reprezentanții Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică (ATOP) Botoșani s-au întâlnit, astăzi, cu locuitorii comunei Vârfu Câmpului, pentru a discuta despre prevenirea violenței în familie, bullying-ului, accidentelor casnice în care sunt implicați copiii, dar și incendiilor. Acțiunea a fost organizată pentru a marca „Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”, sărbătorită anual pe 25 noiembrie.

Cu această ocazie, a fost lansată campania locală „UNiTE” în scopul creșterii gradului de conștientizare a fenomenului violenței domestice și care se va derula pe o perioadă de 16 zile. Polițiștii, jandarmii și specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani le-au spus celor prezenți ce trebuie să facă dacă sunt victime sau martori ai violenței în familie sau bullyng-ului, dar și despre sprijinul oferit de fiecare autoritate în parte. Accentul a fost pus și pe implicarea fiecărui cetățean în prevenirea unor astfel de situații.

Părinţi sfătuiţi să-şi supravegheze copiii

Pompierii au vorbit despre siguranță, sfătuind adulții să-și supravegheze copiii în permanență. O clipă de neatenție din partea părinților este suficientă pentru ca cei mici să facă un lucru periculos. Anual, sute de copii din județul Botoșani ajung la spital cu arsuri, după ce s-au intoxicat cu substanțe chimice sau medicamente, au înghițit corpi străini ori au suferit diferite traumatisme. Totodată, le-au explicat oamenilor ce se poate întâmpla dacă nu respectă măsurile de prevenire a incendiilor.

„Activitatea de astăzi se înscrie într-o serie de întâlniri cu locuitorii județului, organizate de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Botoșani, pentru a găsi soluții concrete la problemele cu care se confruntă fie că vorbim de violență în familie, bullying sau alte situații care le-ar putea pune sănătatea sau viața în pericol”, a arătat Cristina Breșug, președintele ATOP Botoșani.

La acțiune au participat deputatul Alexandra Huțu, subprefectul județului, Elena-Paula Cojocariu-Berențan, primarul comunei Vârfu Câmpului, Maria Huțu, precum și reprezentanți ai ATOP Botoșani, Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-0.3 ° C
1.6 °
-0.6 °
95 %
1.8kmh
100 %
Dum
2 °
lun
1 °
mar
3 °
mie
7 °
joi
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...