vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTDeputatul USR Andrei Drancă: vom cere ca profesorii să primească respectul pe...

Deputatul USR Andrei Drancă: vom cere ca profesorii să primească respectul pe care îl merită, iar în buget să se regăsească sumele ce li se cuvin!

O adresă oficială transmisă de Liga Sindicatelor din Învățământ către toți parlamentarii de Botoșani solicită sprijinul pentru creșterea procentului acordat educației în anul 2023. Deputatul USR Andrei Drancă dorește să răspundă public inițiatorilor acestui demers, anunțând că susține întru totul cerințele profesorilor și ale celorlalte categorii de angajați din învățământ.

Nu există un alt domeniu care să aibă o atât de mare importanță pentru societatea românească, dar care să fi fost tratat cu o mai mare lipsă de respect de către guvernele PSD și PNL. Refuzul de a aloca procentul de 6% din PIB, conform legii, nivelul salarial umilitor, dar și diminuarea treptată a altor drepturi firești pentru piața muncii, au făcut din profesori o categorie dacă nu disprețuită, atunci cel puțin ignorată de decidenți. Un Guvern care a găsit fonduri pentru creșterea alocărilor financiare la alte domenii precum președinție, serviciile secrete, pensii speciale, care a făcut mii de angajări în aparatele centrale ale ministerelor, deși criza economică era instalată de mult, acum le râde profesorilor în față printr-o alocare de 2% din PIB pentru acest domeniu.

”Solicitarea sindicaliștilor din învățământ este întru totul îndreptățită și voi susține prin votul meu amendarea legii bugetului pentru respectarea drepturilor lor. Îi provoc pe toți parlamentarii de Botoșani să facă la fel, sau să explice cum se poate trăi într-o lună cu 1700 de lei. În condițiile inflației din acest an și în criza energetică actuală.”, a declarat deputatul Andrei Drancă.

Parlamentarul USR cere celor trimiși de botoșăneni în parlament să iasă public și să explice discriminările pe care le suportă angajații din învățământ prin neacordarea sporului pentru condiții de muncă, neplata orelor suplimentare efectuate peste programul de lucru, inexistența normativelor de personal, nedecontarea navetei și neaplicarea unei indexări salariale care să acopere rata inflației.

”Așa cum în alte domenii se găsesc surse financiare pentru toate aceste drepturi, este corect să se facă și pentru cei din școlile și liceele românești. Sau se dorește în mod intenționat ca noile generații să rămână insuficient educate. Fără echipamente didactice necesare, fără căldură în clase, fără respect pentru profesori. Este o crimă împotriva națiunii române ceea ce se face cu învățământul românesc. Dar facem mare paradă, de ani de zile, cu o <Românie educată>”, a mai adăugat Andrei Drancă.

 

Adresă parlamentari.

 

 

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...