vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTO fată a rămas fără mâini, iar o alta este grav lovită...

O fată a rămas fără mâini, iar o alta este grav lovită la cap. Care este starea victimelor din autocarul răsturnat la Pașcani (video)

Nu mai puțin de 17 echipaje de intervenție au fost trimise la accidentul groaznic de la Pașcani. Un autocar cu componenții ansamblului Flori de Măr din Curtești s-a răsturnat într-o curbă.

Dintre cei 33 de pasageri, nu mai puțin de 25 au ajuns la spital. La Iași au fost transferate 7 persoane, dintre care două fete minore în stare foarte gravă. “O pacientă de 15 ani prezenta politraumatism prin accident rutier, cu amputație totală braț stâng. Amputație parțială braț drept, traumatism cranian acut cu pierderea cunoștinței. Plăgi contuze la nivelul feței și capului. Cealaltă pacientă, de 16 ani, prezenta policontuzie prin accident rutier. Traumatism cranian cu Plăgi contuze cu lipsă de substanță fronto-temporo-parietal stângă. Adică este afectat piele, țesut și os. Cazul se gestionează cu Neurochirurgie”, a precizat profesor Diana Cimpoeșu, șeful SMURD Iași.

Alți trei pasageri au ajuns și ei la Iași. Un bărbat de 55, V.R., cu traumatism cranian, pierderea cunoștinței, plagă contuză umăr stâng, traumatism prin strivire mana dreaptă și contuzie toraco-abdominală. O femeie de 45 de ani, L.M., contuzie toraco-abdominală, toraco-lombară și fracturi. Un tânăr de 19 ani, A.S., cu plagă tăiată sticlă omoplat stâng, contuzie toraco-abdominală.

Desfășurate impresionantă de forțe la Pașcani

Planul roșu a fost activ timp de 90 de minute, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Pașcani. Un autocar cu 35 de persoane s-a răsturnat în municipiul Pașcani. 25 de persoane (12 minori si 13 adulti) au avut nevoie de îngrijiri medicale.

S-au trimis trei ambulanțe cu medic, opt ambulanțe cu asistent, trei cu paramedici și două de victime multiple.

În urma evaluării medicale au fost transportate la spital 25 de persoane, din care 2 persoane la Spitalul de Copii Sf Maria Iași. Din totalul persoanelor 15 aveau vârste cuprinse între 14-17 ani.

„La ora 23.55, dispeceratul integrat ISU Iași a fost anunțat prin sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112, despre producerea unui accident rutier în municipiul Pașcani, unde un autocar cu 35 de persoane s-a răsturnat, iar zece persoane au nevoie de îngrijiri medicale. Au fost direcționate forțe și mijloace din cadrul inspectoratului, iar începând cu ora 00.05 a fost activat Planul Roșu de intervenție. La locul evenimentului rutier au acționat o autospecială de descarcerare grea cu autospecială de stingere, echipajul de terapie intensivă mobilă cu medic, trei echipaje de prim ajutor calificat, două autospeciale pentru transport victime multiple, 8 echipaje de la serviciul de ambulanță județean Iași, dintre care două cu medic”, a declarat Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt al ISU Iași.

Sursa video Redacția Atv

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.5 ° C
10.5 °
9.4 °
74 %
4kmh
77 %
vin
8 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...