sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTPolițiștii locali vor fi la datorie în perioada sărbătorilor de iarnă

Polițiștii locali vor fi la datorie în perioada sărbătorilor de iarnă

Începând cu 17 decembrie 2022 și până la data de 7 ianuarie 2023, efectivele Poliţiei Locale vor desfăşura activităţi specifice, pentru asigurarea climatului de siguranţă în municipiul Botoșani.

În zona operativă şi de responsabilitate (Parcul Mihai Eminescu, Pietonalul Unirii, Centrul Istoric al Municipiului, Pietonalul Bancar, Parcul Curcubeului), polițiștii locali vor acționa pentru a asigura ordinea și liniștea publică. În noaptea dintre ani, polițiștii locali vor fi prezenți lângă scena amplasată în Piaţa Revoluţiei pentru a asigura buna desfășurare a spectacolului organizat de municipalitatea botoșăneană.

Polițiștii din cadrul Biroului Circulația pe drumurile publice vor asigura fluidizarea traficului auto în zona Carrefour, intersecţiile şi trecerile de pietoni prevăzute în planul comun stabilit cu Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratul Județean de Jandarmi.
Cadrele din cadrul Biroului activitate comercială vor fi prezente în Piața Centrală și Piața Viilor, derulând și activități care au drept scop prevenirea evenimentelor neplăcute generate de nerespectarea legislaţiei vizând obiectele pirotehnice.

Polițiștii din cadrul Serviciul Protecţia Mediului vor monitoriza depozitarea deşeurilor menajere și curăţenia în zona societăţilor comerciale. Ei vor acționa și pentru asigurarea ordinii și liniştii publice, dat fiind faptul că în această perioadă municipiul va fi animat de multe grupuri de colindători.

72 de polițiști vor participa la misiuni 

Prin cele 101 de camere de supraveghere video, aflate în dispeceratul de la Casa Cărţii, vor fi monitorizate zonele operative de interes. Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale, a anunțat că, în perioada 17 decembrie 2022 – 7 ianuarie 2023, participă la misiuni 72 de polițiști locali, respectiv 42 de la Ordine şi Linişte Publică, 10 de la Circulaţie, 6 de la Biroul Activitate Comercială, 6 de la Protecţia Mediului, 8 de la Dispecerat – Evidenţa Persoanei. Continuitatea conducerii Poliției Locale este asigurată în această perioadă de directorul instituţiei şi şefii de serviciu şi birou.

„Polițiștii locali se vor afla în perioada sărbătorilor de iarnă la datorie, siguranța și liniștea cetățenilor fiind coordonatele principale ale activității acestora. Le-am transmis să acționeze în așa fel încât aceste sărbători să nu fie umbrite de evenimente nedorite”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.3 ° C
5.6 °
2.8 °
91 %
2.3kmh
23 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °
mie
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...