spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTSuceveanul Toader Buliga rămâne la conducerea IPJ Botoșani. Concurs cu surprize cu...

Suceveanul Toader Buliga rămâne la conducerea IPJ Botoșani. Concurs cu surprize cu numai o zi înainte de interviu

La nici jumătate de an de la pensionarea comisarului șef Viorel Șerbănoiu, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani (IPJ) va avea un nou șef cu acte în regulă. Ieri seară, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a afișat rezultatele după interviul pe subiecte profesionale.

Din cei patru candidați care s-au înscris, cel mai bine clasat ar fi comisarul șef Toader Buliga, care a obținut nota 7,20, doi dintre contracandidați fiind notați cu 4,63 și respectiv 4,05, cel de-al patrulea ofițer înscris în cursă neprezentându-se la interviu. Rezultatele afișate ieri seară nu sunt definitive întrucât candidații care se consideră nemulțumiți pot formula contestații în termen de 24 de ore.

Concurs cu surprize

Concursul nu a fost lipsit de surprize. Asta pentru că interviul pe subiecte profesionale fusese programat inițial pentru data de 21 decembrie, dar calendarul nu a mai fost respectat. Cu o zi înainte de probă, IGPR a anunțat că interviul se amână cu o zi, întrucât membrii comisiei de concurs au fost cooptați într-o acțiune a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Prin urmare, candidații au fost reprogramați la interviu, acesta începând ieri după ora 14. Așa se explică de ce rezultatele au fost afișate destul de târziu, cu o diferență de 24 de ore față de calendarul anunțat inițial.

Cu toate acestea, rezultatele concursului pentru șefia Inspectoratului de Poliție Județean pot fi considerate acceptabile, dacă se ține cont de anumite aspecte. Zilele trecute, de exemplu, a avut loc și concursul pentru șefia IPJ Brăila. Deși în cursă rămăsese un singur candidat, acesta a fost declarat respins, după interviu el fiind notat cu 5,05.

Și în cazul concursului organizat de IGPR pentru șefia IPJ Călărași niciunul dintre candidați nu a reușit să obțină nota 7 pentru a putea prelua funcția de inspector șef. Din cinci candidați, trei nu s-au prezentat, iar cei doi care au susținut interviul au obținut note de mici – 5,43 și 3.06.

Mai mulți candidați pentru șefia IPJ

În cursa pentru șefia Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani s-au înscris actualul șef împuternicit al IPJ Botoșani, comisarul șef Toader Buliga, sucevean de origine, (n.r. – fost șef al IPJ Suceava și IPJ Bacău și fost ofițer în Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne și fost ofițer în Direcția Generală Management Resurse Umane din MAI), care ar urma să fie declarat câștigător după validarea rezultatelor finale.

Comisarul șef Ioan Aniței, adjunct al inspectorului șef (n.r. cel care a asigurat comanda IPJ Botoșani după pensionarea lui Viorel Șerbănoiu, fost șef al Serviciului de Investigații Criminale), comisarul șef Cosmin Moscalu, actualul șef al Poliției municipiului Dorohoi, și comisarul șef Ovidiu Sârbu, originar din comuna Rădăuți Put, dar stabilit în județul Suceava, care a activat atât în cadrul Direcției Generale Anticorupție (n.r. – structură a Ministerului Afacerilor Interne de combatere a corupției în rândul angajaților MAI), dar și în structurile de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, acesta din urmă fiind cel care nu a mai susținut interviul.

Prin urmare, dacă clasamentul anunțat de IGPR după afișarea rezultatelor la interviul pe subiecte profesionale rămâne același și după eventualele contestații, comisarul șef Toader Buliga va fi învestit definitiv în funcție la numai o lună și jumătate după ce a fost împuternicit la comanda IPJ Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...