spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTDouă noi operaţii pentru adolescenta cu braţele amputate în accidentul de la...

Două noi operaţii pentru adolescenta cu braţele amputate în accidentul de la Paşcani

Alexia, fata rănită grav în accidentul de la intrarea în Paşcani, accident care a avut loc în urmă cu 9 zile, se simte acum mult mai bine. În cursul zilei de ieri Alexia a suferit încă o operaţie la braţul drept. Echipa coordonată de Dr. Susanu i-a acoperit braţul cu piele, în proporţie de 100%.

Potrivit Ziarul de Iași, o intervenţie de acest gen a fost făcută şi pentru braţul stâng, însă a fost vorba în acest caz de o intervenţie de acoperire parţială a defectelor de la nivelul pielii, încă o astfel de operaţie similară pentru braţul stâng urmând a avea loc în cursul zilei de miercuri.

„Practic în cursul accidentului o parte din tegumentele braţului au fost detaşate, au fost tăiate tangential probabil de către agentul care i-a produs şi amputaţia, şi acolo a necesitat acoperirea ţesuturilor fascio-musculare cu grefă de piele. Pielea a fost luată de la nivelul coapsei stângi. Întotdeauna se face cu grefă de piele autologă”, a explicat Dr. Sidonia Susanu, potrivit sursei citate.

Fata se recuperează foarte bine din punct de vedere psihoemoţional, spune Dr. Susanu. Alexia nu îşi aminteşte, însă, deocamdată nimic din clipele în care a avut loc accidentul grav, acest lucru având legătură cel mai probabil, spun specialiştii, cu şocul trăit în acele momente. Potrivit acesteia, în maximum o săptămână fata va fi externată. Va face recuperare motorie şi senzitivă şi, dacă va fi necesar, peste un an va mai face şi operaţii de îndepărtare de cicatricilor, numai dacă acestea vor exista.

“În maximum o săptămână cred că o vom putea externa”

“În maximum o săptămână cred că o vom putea externa. Deocamdată va urma terapii de recuperare motorie şi senzitivă ale membrelor afectate, ulterior dacă va fi necesar, peste un an vom face intervenţii de îndepărtare a cicatricilor, în funcţie de cum se vor forma acestea. Eu estimez ca fiind de 85%. Mama este internată în permanenţă, este alături de fată, stă în  permanenţă alături de ea, iar fratele şi tatăl ei o vizitează în fiecare zi”, a mai spus Dr. Susanu, potrivit sursei citate.

Alexia a fost accidentată grav după ce autocarul în care se afla alături de membrii ansamblului folcloric din care făcea parte, s-a răsturnat într-o curbă la intrarea în municipiul Paşcani. Pasagerii se îndreptau spre Slobozia, pentru a participa la un festival. În urma accidentului din 17 decembrie, 27 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...