vineri, februarie 3, 2023
AcasăLocalÎncă un pas pentru realizarea șoselei de centură a municipiului Botoșani

Încă un pas pentru realizarea șoselei de centură a municipiului Botoșani

Planurile privind realizarea unuia dintre cele mai mari obiective de investiții pentru Botoșani, centura municipiului, prind tot mai mult contur.

Primarul Cosmin Andrei a recepționat miercuri actualizarea studiului de fezabilitate, realizată de Best Consulting & Design București, pentru obiectivul de investiții „Șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtești”. Beneficiarul este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Botoșani”.

Reprezentanţii firmei au oferit garanții că în scurt timp vor fi demarate lucrările și la proiectul tehnic și detalii de execuție, care vor fi finalizate până în luna martie 2023, termen stipulat în contract.

Investiţie de sute de milioane de lei pentru centura municipiului

Începând cu luna aprilie 2023 se estimează a fi derulată procedura de achiziție a constructorului, care ar putea fi încheiată în 5 luni, respectiv până la începutul lunii septembrie 2023. Execuția lucrărilor se va realiza în aproximativ 24 luni, iar finanțarea se va face prin Programul Operațional de Transport (POT) 2021-2027.

Valoarea totală a obiectului de investiţii a fost actualizată datorită cerințelor suplimentare impuse în proiect de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Astfel, valoarea totală a investiției ajunge la suma de 323,2 milioane lei, respectiv 65,7 milioane euro.

Șoseaua de centură va avea o lungime de 10 kilometri și va cuprinde 4 sensuri giratorii, 2 parcări extinse și o a treia bandă pe sensul de mers din dreapta. Traseul va avea ca repere sensul giratoriu la intrarea din DN 29 Botoșani-Suceava, la kilometrul 7, va străbate extravilanul comunei Curtești – traseu pe care este prevăzut un al doilea sens giratoriu, va continua până la bifurcația cu drumul județean către Vorona și va avea punctul terminus la sensul giratoriu de la Lebăda, cu ieșirea spre Iași. Șoseaua de centură va avea conectivitate cu drumul E85 București – Suceava – Siret și cu drumul E58 București – Iași – Ungheni.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.7 ° C
3.8 °
2.2 °
57 %
8.8kmh
16 %
vin
4 °
sâm
2 °
Dum
-3 °
lun
-4 °
mar
-3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Muzeul Județean prin interior, dar încă sunt speranțe că nu o ia pe urma teatrului.

EDITORIAL

Probabil în tinerețea lui, domnul Statu a fost un exemplu de bunătate, deșteptăciune și echilibru, din moment ce astăzi multă lume se încăpățânează să-l...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...