vineri, februarie 3, 2023
AcasăLocalGripa începe să facă victime şi la Botoşani

Gripa începe să facă victime şi la Botoşani

Virusul gripal începe să facă victime şi la Botoşani. Astfel, în ultima săptămână cinci persoane au fost diagnosticate cu gripă.

Patru dintre acestea au avut nevoie de internare în spital. Trei dintre cazuri au fost înregistrate în cazul persoanelor care au vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, iar alte două în categoria de peste 65 de ani. Din fericire niciunul dintre cei cinci botoşăneni nu este în stare gravă.

România este la un pas de epidemia de gripă. La nivel naţional în ultima săptămână au fost confirmate aproape 2.700 de cazuri. De 3 săptămâni este o creștere alarmantă a infecțiilor respiratorii. Camerele de gardă ale spitalelor sunt tot mai aglomerate, iar 10% dintre cei care ajung acolo se internează. Iar temperaturile ridicate sunt element care favorizează activitatea virusurilor.

Sute de cazuri de viroze

Peste 1000 de botoşăneni, majoritatea copii, au fost diagnosticaţi în ultima săptămână cu viroze şi pneumonii. 660 de persoane au fost diagnosticate cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, iar 5 dintre acestea au avut nevoie de internare. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani majoritatea celor diagnosticaţi sunt copii. Astfel, 140 de pacienţi au între 0 şi un an, 142 au între 2 şi 4 an, 186 au între 5 şi 14 ani, 134 au între 15 şi 49 de ani, 28 au între 50 şi 64 de ani şi 30 au peste 65 de ani.

Alte 351 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie. Dintre acestea 108 au avut nevoie de internare. Şi în acest caz cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cazul copiilor. Astfel, 88 de pacienţi au între 0 şi un an, iar 41 au fost internaţi, 46 au între 2 şi 4 an, iar 13 au fost internaţi, 46 au între 5 şi 14 ani, iar 9 au fost internaţi, 79 au între 15 şi 49 de ani (12 internaţi), 39 au între 50 şi 64 de ani (6 internaţi) şi 53 au peste 65 de ani (27 internaţi).
Centre de permanență disponibile pentru cei cu viroze respiratorii

Medicii le recomandă oamenilor ca mai ales în această perioadă de iarnă să aibă mare grijă la alimentație, la igienă. De asemenea oamenii trebuie să se îmbrace corespunzător temperaturilor de afară și să evite aglomerările.

Pentru ca pacienții să nu aștepte ore în șir la camerele de gardă, pentru a fi consultați, Direcția de Sănătate Publică Botoșani recomandă populației să se adreseze medicilor de familie și centrelor de permanență din județ.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.7 ° C
3.8 °
2.2 °
57 %
8.8kmh
16 %
vin
4 °
sâm
2 °
Dum
-3 °
lun
-4 °
mar
-3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Muzeul Județean prin interior, dar încă sunt speranțe că nu o ia pe urma teatrului.

EDITORIAL

Probabil în tinerețea lui, domnul Statu a fost un exemplu de bunătate, deșteptăciune și echilibru, din moment ce astăzi multă lume se încăpățânează să-l...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...