sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăLocalNoi metode implementate pentru plata taxelor şi a impozitelor locale (video)

Noi metode implementate pentru plata taxelor şi a impozitelor locale (video)

Pentru a evita cozile interminabile din instituţii, botoşănenii au la dispoziție o nouă metodă de plată a taxelor, impozitelor și a altor obligații către bugetul local. Astfel, Primăria Municipiului Botoșani a încheiat un contract cu asocierea IDEA Bank și Zebrapay SA. Asocierea va asigura servicii de plăți pentru taxele și impozitele locale prin rețeaua de Stații de Plată SelfPay, de tip self – service.

Stațiile de Plată SelfPay pot fi găsite în centrele comerciale, magazine de proximitate sau stații de carburanți. Botoșănenii au la dispoziție 44 de Stații de Plată SelfPay.

Cum se va putea face plata 

La terminalul SelfPay, persoanele fizice vor fi identificate pe baza CNP iar cele juridice, prin ROL. După introducerea elementelor de identificare, se vor afișa denumirea și cuantumul impozitelor și taxelor locale. Stația de Plată va elibera apoi chitanța care atestă cuantumul sumelor plătite și destinația acestora (impozite, taxe sau alte venituri locale).

La efectuarea plăților, se va ține cont de ordinea de stingere a obligațiilor, conform prevederilor legale.

„Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, am implementat o nouă soluție informatică, oferind astfel un canal alternativ de plată a taxelor, impozitelor și a altor sume datorate bugetului local, în numerar sau cu cardul, prin intermediul Stațiilor  de Plată SelfPay. Depunem eforturi pentru digitalizarea acestui segment, astfel încât contribuabilii să fie mulțumiți și să evităm formarea de cozi la fiecare început de an, în fața sediului DITL”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Platformele deja implementate rămân valabile

Totodată, stațiile  vor putea fi utilizate în paralel cu platformele deja impementate, cum ar fi Ghiseul.ro sau Avansis Mobile.

Impozitele și taxele vor putea fi achitate în continuare și la ghișeele DITL, începând cu 5 ianuarie, după următorul program:

Luni, marți și joi: 08.30 – 16.00
Miercuri: 08.30 – 18.00
Vineri: 08.30 – 13.00

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-3.1 ° C
1.6 °
-3.3 °
90 %
1.6kmh
100 %
sâm
2 °
Dum
-3 °
lun
-3 °
mar
-4 °
mie
-2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Ori au făcut prea multe bile, ori noaptea umblă pe străzi, în grup, ca elefanții. Altă explicație nu este.

EDITORIAL

Anul trecut guvernul condus de generalul ăăăă… ăăăă… Ciucă a dat ordonanță că gata, nu se mai fac angajări la stat. Atâta s-a bătut...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...