sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTNaşul bărbatului decapitat, dus cu mascaţii la audieri (video)

Naşul bărbatului decapitat, dus cu mascaţii la audieri (video)

Mascații de la trupele speciale ale IPJ Botoşani l-au escortat la poliţie pe principalul suspect al crimei oribile din dimineaţa zilei de sâmbătă. Acesta este nimeni altul decât naşul de cununie al victimei, un bărbat în vârstă de 57 de ani.

Bărbatul suspect a fost însoţit de mascaţi la poliţie, la început având calitatea de martor. Oamenii legii au, însă, motive să creadă că bărbatul este autorul crimei. Acesta este audiat, în cursul nopţii de sâmbătă, urmând ca procurorii să ia decizia privind calitatea acestuia în dosarul crimei.

Tragedia a avut loc în comuna Călărași, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Victima, în vârstă de 54 de ani, locuia singură, iar sâmbătă dimineaţă a fost vizitată de fratele său. Acesta i-a găsit, însă trupul într-o baltă de sânge, cu capul pur și simplu detașat de corp. Omul a sunat speriat la 112, fiind anunţate Poliţia şi Ambulanţa.

Percheziţii la casa suspectului 

Pe tot parcursul zilei de sâmbătă zeci de polițiști din toate structurile IPJ Botoșani au împânzit zona crimei în căutarea autorului. Potrivit anchetatorilor, de la fața locului au fost ridicate un hârleț, o coasă și o toporișcă, toate pline de sânge.

Percheziţii au avut loc şi la casa naşului victimei, cu care se pare că cel din urmă a petrecut în ultima zi de viaţă. “Dimineaţă a fost pe la mine băiatul meu (n.r., principalul suspect). L-am întrebat unde a fost ieri şi mi-a spus că s-a întâlnit cu finii. Mi-a spus că pe finul l-a dus acasă, era beat. A strigat şi un băiat de acolo că a căzut jos (n.r., victima), că el singur nu putea să-l ducă. Mi-a spus că împreună cu acel băiat l-au dus acasă (…) Nu cred că ar fi putut să-i facă ceva, erau în relaţii bune, se cinsteau. Când a venit dimineaţă nu era murdar de sânge, nu nimic, nu era agitat, era treaz”, a spus tatăl naşului.

Povestea a fost confirmată şi de un alt localnic. “Am auzit şi eu că i-a tăiat gâtul. Cine nu se sperie de aşa ceva. S-a mai întâmplat acu vreo trei ani la un vecin aici tot aşa. A mai fost şi un viol aici pe uliţă…şi acum iar. Dimineaţă eram la apă şi a trecut un vecin, s-a dus la fratele lui în vale aici. I-am şi spus soţiei, nu ştiu ce s-a întâmplat cu Toma, iar apoi l-am văzut pe fratele lui ieşind, îşi făcea cruce.

Când l-am întrebat ce s-a întâmplat a spus că e mort şi merge să cheme poliţia. Nevasta a spus că i-a văzut ieri pe el (n.r., pe victimă) cu naşul lui, îl ducea acasă. La un moment dat a căzut jos şi a venit un vecin, un văr de-al lui şi l-a dus pănă acasă şi mai încolo nu mai ştiu. Nu cred că ar fi fost în stare naşul lui să-l ucidă“, a spus bărbatul.

Eu ultima dată m-am întâlnit cu el ieri dimineaţă”

Întreaga comunitate din zonă este şocată de tragedia petrecută în Hlipiceni. “Am auzit şi eu de prin sat de aici. Eu ultima dată m-am întâlnit cu el ieri dimineaţă. Stătea de vorbă cu naşul său. Eu m-am dus să-mi iau un pachet de ţigări şi am băut un rachiu toţi împreună. Şi azi am auzit… Nu pot să-mi dau seama cine, eu nu cred să fie un criminal la noi în sat. Poate e cineva din altă parte, trimis de cineva… El a fost despărţit de nevastă, de copii… nu ştiu”, a spus un vecin.

 

naş suspect

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...