vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTDrumuri cucerite de șoferi turmentați. Sute de permise de conducere sunt anulate...

Drumuri cucerite de șoferi turmentați. Sute de permise de conducere sunt anulate în fiecare an

Patru șoferi au rămas fără permisele de conducere, după ce au fost prinși băuți la volan. Cei patru au fost depistați de polițiștii rutieri în urma unor controale în trafic, care au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Sâmbătă, de exemplu, pe 11 februarie 2023, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe drumul comunal DC 55B din comuna Tudora, un autoturism condus de un bărbat de 66 de ani, cu domiciliul în județul Iași. Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest și prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge.

Celelalte trei cazuri au fost înregistrate duminică, pe 12 februarie a.c. Aflați în misiune pe Calea Națională din municipiu, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 32 de ani, din municipiul Botoșani. Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Sucevean prins la volan cu o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat

La scurt timp, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe drumul județean 208 C circulă un autoturism al cărui conducător auto este posibil să se afle sub influența alcoolului. Echipajul de poliție direcționat la fața locului a identificat în trafic autoturismul respectiv, fiind stabilită identitatea conducătorului auto în persoana unui bărbat de 68 de ani, din județul Suceava.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de recoltare de probe biologice de sânge.

Tot duminică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 282, în comuna Albești, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din localitate. În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Controale în trafic timp de două zile

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, în zilele de 11 și 12 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere care au drept cauze principale consumul de băuturi alcoolice și viteza excesivă. În cadrul activităților desfășurate au fost verificate peste 230 de autovehicule și au fost efectuate peste 100 de testări cu aparatul etilotest. În urma neregulilor constatate au fost aplicate peste 100 de de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 55.000 de lei. Totodată, au fost reținute 17 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Sute de permise de conducere sunt anulate în fiecare an

foto arhivă

Acțiunile în serie organizate de polițiștii rutieri nu sunt întâmplătoare. Anul trecut, șoferii băuți au fost protagoniștii a 11 accidente rutiere soldate cu răniți. Tot în 2022, polițiștii rutieri au reținut 3.406 permise de conducere ( cu 879 mai multe decât în 2021), din care 2.893 (+782 față de acum doi ani) în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule. Dintre cele peste 3.400 de permise care au fost preluate de polițiști, 211 (+41) au fost anulate, iar 116 (+84) permise au fost retrase din motive medicale.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...