sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTMarius Budăi acuzat că sună sau abordează femei noaptea. „Vrea să fie...

Marius Budăi acuzat că sună sau abordează femei noaptea. „Vrea să fie macho man” 

Botoşăneanul Marius Budăi, ministrul Muncii, este acuzat că a provocat două episoade care au alertat PSD, partidul său.

Potrivit Libertatea.ro, întâi, în august 2022, la un hotel din Olimp, el ar fi sunat o deputată noaptea, susțin surse concordante din partid. Soțul acesteia a fost nevoit să coboare la recepție pentru a interveni. Apoi, în ianuarie 2023, la Hotelul Mara din Sinaia, Budăi a provocat un episod asemănător, tot la adresa unor femei. În ambele cazuri, sursele Libertatea spun că ministrul consumase alcool.

Reporterii Monitorul au încercat să vorbească cu ministrul, însă acesta nu a răspuns.

De asemenea reporterii Libertatea au încercat să ia legătura cu ministrul Budăi, dar acesta nu a răspuns întrebărilor ziarului. Miercuri, acesta a evitat să se intersecteze cu jurnaliștii la Parlament.

Scandal în holul hotelului

Șefii PSD știu de aceste incidente, dar nu au făcut nimic. Surse din partid au spus pentru LIbertatea că Marcel Ciolacu i-a cerut „să înceteze să mai bea”.

Primul incident a avut loc pe 29 spre 30 august 2022. În acea perioadă PSD a organizat, în stațiunea Olimp, mai multe evenimente pentru a pregăti sesiunea parlamentară din toamna lui 2022. Invitați erau toți senatorii și deputații, miniștrii și conducerea PSD. Ministrul, potrivit surselor din partid, a consumat alcool în prima seară a evenimentului, în noaptea de 29 august spre 30 august, și „se afla în stare de ebrietate” când s-a decis să sune o colegă de partid.

Deputata PSD nu era singură în camera de hotel, ci împreună cu soțul său, cu care venise la evenimentul de la mare. Văzând „insistența” ministrului, soțul deputatei a reacționat și a avut „o discuție aprinsă cu ministrul Budăi”, la parterul hotelului, potrivit mai multor martori oculari. Ei au refuzat să apară cu nume și prenume, dar au acceptat să devină public ceea ce au văzut.

Șefii PSD știu de aceste incidente, dar nu au făcut nimic

 „Momentul a fost jenant, Budăi încerca să fie macho man, iar deputata era cu soțul ei în cameră. Nu era pentru prima dată când avea un astfel de comportament, mai ales când bea, dar aici s-a trezit că dă peste un bărbat. Deputata nu avea nicio vină, totul a fost extrem de delicat”, a povestit pentru Libertatea un membru PSD care a fost prezent în momentul confruntării dintre soțul deputatei și ministrul muncii.

Ministrul a fost obligat să ceară scuze și s-a comportat ulterior de parcă nu s-a întâmplat nimic, spun colegii săi. Marcel Ciolacu a plecat de la evenimentele de la Olimp din prima zi, 29 august, din cauza stării de sănătate a mamei sale, care ulterior a decedat.

Președintele PSD a fost informat despre episod. Marcel Ciolacu i-a cerut „să înceteze să mai bea”. 

Nicio altă reprezentantă a conducerii PSD de sex feminin nu a reacționat în acest caz

 „Deputata a fost deranjată de modul în care s-a comportat Budăi. Dar nu a dorit să facă valuri în partid, mai ales că nimeni nu l-a sancționat pe Budăi după comportamentul grosolan. Ce câștiga dacă ieșea public să spună ce a făcut Budăi? A preferat să lase lucrurile așa, ca întregul partid să spună că totul a fost o neînțelegere din cauză că ministrul era băut. Ce ar putea face o femeie, dacă nu a făcut conducerea partidului nimic? Risca mai mult dacă spunea public”, a comentat unul dintre social-democrații care au urmărit derularea evenimentelor în zilele următoare.

Incidentul a fost confirmat de social-democrații cu care Libertatea a discutat, dar nimeni nu vrea să-și asume public. Nicio altă reprezentantă a conducerii PSD de sex feminin nu a reacționat în acest caz. Toată cearta a ajuns să fie cunoscută rapid în tot partidul.

Derapaje ale ministrului Marius Budăi și la evenimentul PSD de la Sinaia

Câteva luni după evenimentul de la Olimp, ministrul Budăi a fost monitorizat mai atent de conducerea PSD pentru a vedea dacă și-a schimbat comportamentul și mai are derapaje pe fondul consumului de alcool.

La următorul eveniment major organizat de partid, înaintea debutului sesiunii parlamentare din 2023, miniștrii, deputații, senatorii s-au reunit, la finalul lunii ianuarie, alături de conducerea PSD la Hotelul Mara din Sinaia. Comportamentul ministrului nu s-a schimbat foarte mult. La Sinaia, „ministrul s-a îmbătat din nou”, au spus pentru Libertatea surse din partid.

„Era foarte beat. Nu știu dacă băuse mult sau nu ține la băutură, dar arăta ca un om foarte beat”, spune o sursă participantă la eveniment. „Problema majoră nu este că se îmbată, că asta putem face cu toții, ci că nu se mai controlează. Iar când se îmbată începe să dea telefoane, începe să vorbească urât sau să aibă gesturi nepotrivite”, relatează surse participante la reuniunea de la Sinaia.

De data aceasta, ministrul „băut”, după cum spun cei prezenți, a avut derapaje verbale și fizice la adresa altor două femei. În primul caz a folosit cuvinte injurioase, în timp ce a doua oară a avut gesturi „deranjante și nepotrivite”.  De fiecare dată a fost atenționat, de către cei din jur, că „a depășit limita”. Scuza partidului a fost, încă o dată, că ministrul „a fost băut și că a prezentat scuze pentru comportamentul deplasat”.

 Cine este ministrul Marius Budăi

Ministrul Marius Budăi, 50 de ani, este deputat de Botoșani din 2016. Ocupă pentru a doua oară portofoliul de la Muncă, după ce a făcut parte din Guvernul Dăncilă, noiembrie 2018 – noiembrie 2019. Înainte de a veni la București, a fost directorul executiv al Casei de Pensii Botoșani între 2013 și 2016. În CV-ul depus la Parlament, Budăi menționează la informații suplimentare „asumarea responsabilității”. Este căsătorit și are un copil. Ministrul Budăi este responsabil pentru reforma pensiilor din PNRR, iar o miză importantă o reprezintă reforma pensiilor speciale.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
6.9 ° C
7.2 °
5.5 °
95 %
1.4kmh
17 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...