spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTPoprietarul câinilor care au sfâşiat un copil a fost REŢINUT. Mama copilului...

Poprietarul câinilor care au sfâşiat un copil a fost REŢINUT. Mama copilului este în stare de şoc (video)

Decizie drastică luată de poliţiştii botoşăneni, la câteva ore după ce un copil de zece ani a fost sfâşiat de tei câini

Cele trei exemplare aparţin aceleiaşi persoane, un bărbat de 45 de ani din Botoşani. Acesta deţine un teren care era împrejmuit, în vecinătatea casei în care locuieşte băieţelul cu familia lui. Duminică dimineaţă, câinii aflaţi în curte au sărit în stradă şi l-au atacat pe copil. Micuţul a fost transportat ulterior la Iaşi în şoc hemoragic şi cu o ureche amputată.

Ulterior, oamenii legii au luat decizia de a-l reţine pe proprietarul câinilor. „Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc, cu aplicarea articolului 194 din Codul penal (vătămarea corporală). În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în calitate de proprietar al celor trei câini, care ar fi atacat un minor, în această dimineață, 19 februarie, nu ar fi luat măsurile necesare de prevenire a atacului respectiv, astfel, cele trei exemplare canine au ieșit de pe domeniul privat și au atacat victima care se deplasa pe drumul public”, au precizat reprezentanţii IPJ Botoşani.

Inițial, doar unul dintre cei trei câini a fost revendicat de proprietar, însă, din cercetări a reieșit faptul că și ceilalți doi îi aparțineau.

Unul dintre câini a fost sustras din padocul municipal !

Totodată, față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, pentru faptul că doi dintre câini nu erau identificați prin microcipare și nu erau sterilizați. Acesta va putea plăti minimul amenzii, însă, care este de 50 de lei.

„Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani. De asemenea, din verificările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că unul dintre câini, a fost înregistrat ca fiind introdus în padocul municipal, în luna mai 2022, ulterior, nu au fost identificate mențiuni de scoatere a acestuia din padoc sau predare proprietarului, motiv pentru care au fost extinse cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu, pentru stabilirea împrejurărilor în care acesta a revenit la proprietar”, se mai arată în comunicatul IPJ Botoşani.

Mama copilului a văzut întreaga scenă

Mama copilului a ajuns şi ea la Iaşi, alături de băieţel. Femeia este în stare de şoc, fiind nevoie ca medicii să îi dea mai multe calmante, după ce a fost martoră la întreaga tragedie. „Pe stradă acolo la mine este o hoardă mare de câini. Am ieșit după în urma lui, să duc gunoiul și l-am văzut. A fost atacat de câini. Era o lupoaică albă și doi negri, mi-au fărmat câinii băiatul. Am strigat: Gabi, nu fugi! Şi el fugea, s-a speriat săracul, lătrau căinii. Şi l-au târâit, tot l-au fărmat în șanț”, a povestit mama copilului.

Medicii ieşeni se chinuie să îi salveze viaţa micuţului, internat acum la Terapie Intensivă.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...